onsdag 19 september 2012

Öl i Rejkjavik del II-Gammalt hederligt krökande

Solen sken ju hela tiden så det var svårt att sova. Låshäng på Íslenski barinn som vi hade varit på kvällen innan var det som gällde.
Första brygden denna långa dag blev i alla fall Viking Pils organic; tråkig, men ingen katastrof. Annorlunda beska.
Einstök Icelandic pale ale; alltför brittiskt. Inte alls den uppfriskande/friska APA jag hade väntat mig. Snygga etiketter från detta bryggeri.

Självklart ville vi ha lite (in-) hemska brygder med oss hem, så det blev ett besök på Vínbúðin (Islands motsvarighet till bolaget) där åtminstone jag shoppade loss, Tom var lite mer restrektiv. Nyshoppade och belåtna satte vi oss på en solig och varm uteservering och åt, och till maten tickades det givetvis en öl, Egils Lite från Egill skallagrímsson.

Nu hade solen och den isländska högsommarvärmen även hittat till Íslenski barinns uteservering där vi (jag i alla fall, Tommotomt satsade på säkra kort/öl) satte igång att rensa allt som fanns kvar av exotisk öl:
Gylltur, Thule, Black death beer (med snarlik etikett som vodkan), samtliga från Viking ölgerd, Gæðingur Pale ale och slutligen Icelandic white ale från Einstök.
En välförtjänt halvtidsvila blev det härefter.
Fantastiskt utvilad blir man antagligen av den friska atlantluften samt midnatts-solen (nästan) eller om det var det mediokra fulölen med tanke på hur länge ett par gubbar som vi orkade vara ute denna natt/morgon.

Inledningen av andra halvlek ägde rum på Microbar, en hotellbar, med ett imponerande sortiment (som vi såsmåningom nästan skulle gå igenom)
Gæðingur IPA; vad jag inbillar mig så här i efterhand, en ganska medioker IPA som efter all lager/snällare öl kändes erotisk. Underlig arom med toner av lösningsmedel. Färsk och frisk. Skulle vara kul att parallellprova med något erkänt bra.
Baren hade även ett eget öl från samma bryggeri, Micro. Resans billigaste öl. Happy hour (antagligen första gången detta uttryck används här på bloggen). Men man får vad man betalar för.-''Usch, fulöl fast värre på något sätt, säd.''
Kaldi Lager från Bruggsmidjan; fulpilsner rätt och slätt, varken mer eller mindre. Raid beer från To öl och till sist Flying dog/Brewdog International arms-race. Här träffade vi även den lokale sköne ölnörden Gunar som påminde en del om Finnpatrik.Vínbarinn var nästa stopp. Där var det ganska mycket folk och livat har jag för mig, men ändå kul. Lite öl fick vi i oss här med: þorra bjor från Viking och Mikkeller/Grassroots Wheat is the new Hops IPA.
Slutligen åt vi på ''Ali baba'', antagligen en otroligt flott restaurant.


Inga kommentarer: