torsdag 15 november 2012

Öl i Milwaukee del VI-Tur i oturen

Lördagen blev inte så sen, delvis för att vi skulle upp i svinottan på söndagen.
En dagsutflykt till Muskegon i den exotiska och ökända delstaten Michigan stod på programmet. Båten över Lake michigan avgick redan 6:00 och så var man tvungen att vara på plats 45 minuter innan avgång. Uppskattningsvis några timmar fick vi sova innan vår förbeställda taxi tog oss ned till färjan.
Som tur var fanns det bara fulöl ombord så man slapp tänka på det och kunde sova lite istället. Sjögången var reäl och jag blev nästan sjösjuk. Färden tog några timmar och det var skönt att känna terra firma under fötterna igen. Regn, blåst och allmänt grått höstväder välkomnade oss, som tur var var det inte kallt i alla fall.
Anledningen till detta bisarra utflyktsmål var att det fanns en museiubåt från andra världskriget som man kunde gå ombord på. Inget undertecknad kan missa när tillfälle ges. Christian var dock måttligt intresserad och gick istället för att hitta något att äta.
4,8 km gick jag i ovädret, men det var ett av de bästa ubåtsmuseum man satt sin fot på, så det var nog värt det.
Det fick bli taxi tillbaka. Planen var att vi skulle sitta på en deli som hade en massa (förhoppningsvis) bra öl fram tills dess att båten tillbaka skulle gå, med det visade sig att man inte fick förtära alkohol på stället.
Vi frågade då om det fanns någon bar i närheten med craft beer. Det skulle det göra.
På detta sunkhak tog vi varsin öl innan apostlahästarna styrdes till ett kinahak där tidernas värsta kinamat intogs. Vi blev ju inte matförgiftade i alla fall.
När färjeterminalen äntligen skymtas i ösregnet kommer en kärring ut och säger till sin vännina -''The boat has been cancelled.''
Vi tror knappt våra öron. Är vi strandsatta... i den här hålan?!
Jag lyckas dock behålla mitt lugn och frågar på min bästa skol- (eller ska det vara TV-) engelska om vi kan få följa med damerna i deras bil (efter som de ju ändå ska tillbaka till Milwaukee).
Vi får åka med och är otroligt tacksamma, dessutom är de riktigt trevliga. Så istället för att åka raka vägen över sjön sår vi istället åka bil genom fyra delstater med två totala främlingar, varav den ena 87 år gammal.
På vägen förstår vi varför båten blev inställd, det regnar så mycket att man inte ser förbi motorhuven, typiskt Mellanvästern tydligen. Självklart går vindrutetorkaren sönder som en liten bonus.
Ett matstopp någonstans i Indiana blev det innan vi rullade igenom Illinois och upp till Milwaukee. Otroliga mängder vägtullar.

Vi hade bestämt träff med en massa dårar (de flesta som tidigare har figurerat här på bloggen) på bryggeripuben Water street som vi besökte några dagar tidigare. Ett par timmar senare än planerat, men de verkade inte alltför ledsna.
Oklart vilka öl som intogs pga försvunna anteckningar, men troligen var det: Honey lager light, Munich lager och Bavarian weiss.

Vissa gick för att sova, medan andra drog vidare. Jag tillhörde den senare kategorin.
Första stoppet var ett annat hak på samma gata där ytterligare en Waterstreet brygd intogs. ''Speciality''  stod det på kranen, har ingen aning om vad det kan ha varit.

Sista stoppet innan det var sängdags var något collegeställe kändes det som. Det spelades beerpong där i alla fall. Varsin Lakefront IPA avslutade kvällen.

Inga kommentarer: