torsdag 16 oktober 2014

Öl i Amerika's förenta stater del III-Dränkta sorger

Denna dag var det fotboll med avspark 13:05 lokal tid. Ett par timmar innan var vi på plats på Pack’s tavern som besökts dagen innan där matchen kunde ''avnjutas'' på en medhavd platta.
En hel drös öl lyckades jag få i mig till maten/matchen, nämligen: Hi-wire Lager; ganska söt och fyllg. Bra för stilen.
Mother earth Kölsch; otroligt intetsägande. Smakar inte illa, men gör heller inget avtryck. Antagligen smakar den bättre en varm sommardag.
Pisgah Pale ale; frisk, god och ganska balanserad APA.
White noise från Twin leaf som vi var på kvällen innan; något slags veteöl. Drar lite åt hefeweizenhållet. Inget för mig.
Shiva från Asheville brewing (som också besöktes en dag tidigare) som var en helt ok IPA.
Kashmir IPA och Gaelic ale; lite arom av blandsaft, mycket valnöt i smaken, väldigt bra amber ale, båda från Highland som möjligen var statens största bryggeri innan Sierra nevada slog upp portarna i Asheville.

Det var nu hög tig för en halvtidsvila på hotellet innan kvällen.
När det väl var avklarat gick vi ut till restaurangen The lobster trap och åt varsin hummer. Antagligen resans godaste måltid. En bluegrassduo underhöll här. Jag mäktade med tre öl; Tour de fall från New belgium, Moonstone (dry) stout och Willamette damnit london IPA. Båda från Oysterhouse. Bartender här var en Celso Borges-look-a-like.

Det var inte långt att gå (som tur var för det ösregnade) till nästa och sista stopp för kvällen som var The thirsty monk. Två långa barer, en på varje våning med allehanda godsaker på fat/burk/flaska. Här träffade vi det trevliga pittsburghparet Amanda och Todd som delvis var i stan av samma anledning som oss.
För min del avslutades denna afton med Fonta flora Irish stout, Highway 128 the kimmie, the yink, and the holy gose från Anderson valley, Appalachian mountain Saison VI, St. tereses pale ale från Highland, Hi-5 IPA från Terrapin och samma bryggeri, Recreationale.
Det hade slutat regna och vi kunde dra oss ''hemåt''. Gäsp.

Inga kommentarer: