torsdag 29 oktober 2015

Öl i tre länder på en dag

(Nej, det är inte ett gästinlägg av Gyllenbock)
Som vanligt dags att lämna landet när hösten kommer smygande. Och som vanligt var man tvungen att ta sig till Arlanda först.
Denna flygplats är inte den ölöken den har varit. Mest tack vare baren vid gate 1 på Terminal 5.
Tre relativt snabba öl intogs där; Eriksberg Pärlan från Carlsberg Sverige, Avenyn Ale och från samma bryggeri High five!


 
En väldigt inzoomad isländsk flagga.

Tror jag lyckades slumra till lite på planet till Reykjavik.
Precis som sist vi var på Island var vädret så bra som det kunde med tanke på det geografiska läget.
Jag hade ganska många timmar till nästa flyg skulle gå så det fick bli en t-o-r-tripp till stan med flygbussen.

Turfade runt i den isländska huvudstaden och stannade till på ett ställe och åt något underligt men gott. Till maten en lättöl, eller pilsner som de säger på Island. Egils Pilsner. Kanske inbillning, men jag tyckte det smakade ännu värre än vad (ful-) lättöl brukar göra här hemma.

Jag fick syn på Frederiksen ale house där några öl släckte min törst. Crabbie’s Strawberry & lime ginger beer (kände mig väldigt manlig när jag beställde den), Icelandic toasted porter från Einstök och Viking Lager. Mer än så fanns det inte tid för.

Väl tillbaka på flygplatsen dracks det ännu bättre öl i form av två svarta fatöl från Borg brugghus, Myrkvi nr. 13 och Garún Icelandic (imperial) stout Nr. 19. Det var vad man hann med innan nästa flight.

Lyckades få lite sömn även på detta plan innan det landade i Toronto.
Jag tog vad som väl får beskrivas som en motsvarighet till Arlanda Express in till centrum där tunnelbanan togs till hotellet.

Incheckad och upp-packad var jag inte särskillt trött konstigt nog. Klockan var inte heller särskillt mycket så jag gick till det närbelägna och utmärkta Stout irish pub. Efter en King Pilsner från Thornbury gjorde tröttheten sig påmind och jag gick hemmåt men slank in på The irv på vägen för en avslutande Side launch Pale ale. Det satt fint. Inte fel att gå och lägga sig därefter.

Inga kommentarer: