söndag 13 november 2016

Brexitresan del II-God lokal öl

Notera den gollumliknande figuren bakom gallret
Frukosten var ingen direkt höjdare och strax därefter gick vi till stationen där ett tåg bordades som tog oss de åtta milen nordväst till Shrewsbury.
En mycket vacker stad som är lite större än Gävle.
Vi gick runt och turistade lite innan puben Coach and horses intogs för en god Oracle från lokala bryggeriet Salopian.

Nästa stopp var Shrewsbury beer festival som var resans egentliga mål.
Efter som det vart en helt vanlig torsdag och mitt på dagen var medelåldern antagligen den högsta jag varit med om på en festival. I ett stort och ett mindre rum samsades vi med mestadels pensionärer. Även en liten gräsplätt utomhus fanns att tillgå.
Till min förtjusning fanns hela tio milds att botanisera bland.

Efter några timmar stack vi ut från festivalen. Åt god kinamat strax bredvi för att sedan spatsera i det vackra höstvädret till Appleyards delicatessen där lokal öl och lite mjöd inhandlades.
Strax därefter checkades det in på utmärkta puben The vaults som hade logi på ovanvåningen. I baren intogs Three tuns från Rantipole innan en välbehövlig halvtidsvila.

Någolunda utvilade gled vi ner till baren igen för ett glas Cambrian gold från Stonehouse.

Nästa stopp var väl insuttna the Wheatsheaf där ytterligare några mellanöl letade sig ned i våra strupar. Varsity pale ale från Brakspear: ljust bärnstensfärgad. Luktar som vilken real ale som helst. Välbalanserad med någolunda hinkabilitet. ''Middle of the road-'' real ale som funkar. Kaltenberg Royal lager: Typisk mellanlager för den brittiska marknaden som inte finns i sitt hemland. Supertråkig som väntat. Tror inte ''en riktig tysk'' skulle vilja hälla i sig detta.
Slutligen Hobgoblin Gold 4,2% från Wychwood.

Vi letade oss tillbaka till Coach and horses där öldagen inletts. God mat och goda öl i form av XXX från Three tuns, Station bitter från Stonehouse, Lemon dream från Salopian och från samma bryggeri Shropshire gold.
Så fick det räcka för denna dag.

Inga kommentarer: