lördag 19 november 2016

Brexitresan del IV-[insert hilarious obscenity]

Ännu en ganska solig dag då vi tog tåget tillbaka till Birmingham och efter lite irrande hittade puben The old crown som tydligen stått där sedan 1300-talet. Vi skulle bo på övervåningen, men vårt rum var inte klart än så vi gick till en annan pub vid namn The white swan. Lång bar och ganska tjusigt inredd, men rätt så slitet. Varsin Midland red från Everards satt fint.

Lite längre fram på samma gata Anchor inn som jag besökte vid mitt senaste besök i stan för sju år sedan. Varsin Strait jacket från Anarchy slank ned där.

Vi gick tillbaka till The old crown men ingen i barpersonalen hade tid att ta hand om oss då vi skulle checka in så det blev en öl i baren medan vi väntade. Rare red rye från Caledonian. Ingen höjdare.
När någon äntligen hade tid att visa oss vårt rum visade det sig att vi fått en himmels-säng att mysa i. Dela en himmels-säng med Mike the dyke, mycket ska man vara med om...

Vi drog vidare till köpcentrat Bull ring i närheten där kanske de dyraste byxor jag ägt inhandlades.
På tillbakavägen blev det ett stopp på ölbutiken Clink. Litet, men med relativt många ölsorter att välja mellan. Det fanns även fatöl och jag bjöds på en Tzatziki sour från Mad hatter medan min digra shopping pågick. £187 gick ''kalaset'' på.

Mike bjöd på en pissljummen Buxton Gold på rummet. Som tur var är det som namnet skvallrar om en golden ale, m a o inte hela världen om det ej är iskall. Den slank utan svårigheter ned iallafall.
Det var matchdag och vi gick faktiskt ända ut till Villa park. För att se hemmahjältarna kryssa mot topplaget Newcastle.
Matchens stora behållning var dock kärringarna några rader bakom oss som matchen igenom skrek okväljningsord mot spelarna och bortasektionen. Roligare än det låter.

Tåg tog oss tillbaka till centrum och Purecraft som vi besökt några dagar tidigare. Maten ska enligt rykten vara väldigt bra här, men inte heller denna gång lyckades vi få något i oss... förutom öl då.
För min del: Fourpure Oatmeal stout, Bayreuther Landbier fränkisch dunkel och Pure Gold från Purity.

På vägen tillbaka hittade vi ett ställe som hade någon form av asiatisk mat som vi slafsade i oss.
Väl framme på The old crown avslutades kvällen i baren med Lawless från Purity och Three hop lager från Caledonian.

Inga kommentarer: