onsdag 28 juni 2017

Ms. Behave

Frun och jag hade varit på bio. Hungriga hade vi blivit och begav oss till Miss behave bar i Gamla stan för att åtgärda detta. Höganäs bryggeri verkar vara huvudleverantör (ett par spendrups-sorter fanns också)
Maten smakade väldigt bra och till den några skånska brygder signerade Höganäs. Miss behave IPA, Lager och African ''Pale Ale''. (Överraskande) Bra öl med humle i fokus.

När vi kom hem delades det på ytterligare öl i form av den belgiska alen Iii gravity från Jandrain-jandrenouille: Halmgul med ''lagom'' mycket vitt skum. I aromen hittar man äpplen och toner av hefeweizen. Tunn med ganska väl dold alkohol till att börja med, men ölen blir mer spritig allt eftersom den värms upp. Något metallisk med smak av tysk veteöl som drar ner betyget. Betyg 67/100.
Schwarzbieren Dugges Easter lager; Nästan svart. Doftar bränt och mörk malt. Söt som sig bör, men ändå relativt välbalanserad och allmänt mumsig. Bra. Betyg 81/100.
Jag är ingen utbildad öldomare men har ändå försökt ta viss hänsyn till ölens stil. Tex. har jag lite högre krav på en SvartIPA än en schwartzbier.

Inga kommentarer: