torsdag 11 april 2019

Öl i Portugal del IV-På vandring i Porto

Som vanligt var det soligt och lagom temperatur för en liten turfpromenad. Vi stannade och åt frukost på ett cafe. Super bock Sem alcool gjorde sällskap.

Det blev bara varmare och varmare så att sätta sig och pusta ut med en glass kändes som en bra ide. Dock fick jag syn på exotisk öl på cafeet i fråga så det fick bli en Born in the IPA från Musa. Antagligen godare än glass på den soliga uteserveringen.

Efter att ha lallat runt lite till på stan hade det blivit dags för lunch på ytterligare ett cafe. Även här fanns en exotisk brygd i form av Tagus 4,8% från Font salem som verkligen inte var någon höjdare. Maten var inte heller fantastisk.
Därefter vilade vi upp våra trötta fötter i en park (med påtaglig cannabisdoft) i någon timme.

Lite piggare gled vi in på bryggeripuben Fábrica Nortada. Ett ganska stort modernt ställe med högt till tak och en massa souvenirer till salu. Öl som intogs här var: Lager, (utmärkta) Dark lager, California common och hampaölet Bob barley. Ok öl över lag.

Inte långt därifrån ligger ölbutiken Armazém da cerveja som också har en bar i vilken det blev långsittning. En liten uteservering finns även på baksidan. Det språkades en del med det trevlige Luis som stod i baren. Tror det var sju fatöl som fanns plus all öl som fanns i butiken fanns även kall att dricka på plats. Under denna sittning fick jag i mig: Red zeppelin från Musa, Red mosquito från Opo 74, ett ljust lageröl som hade samma namn som butiken. Minns ej vilka som hade bryggt det. Sovina Amber (biere de garde), Frank APA från Musa, Entruda från Barona, Barona Blonde ale, Adamanteia från det för mig okända lokala Colossus craft brewery, Sovina Helles, Florinda från lissabonbryggeriet 8a colina (åttonde kulllen), Runnin' for mayor från Garage (antagligen den bästa spanska öl jag druckit, en berliner weisse), Galáxia milk stout från Dois corvos (två korpar). Den finns tydligen i två olika styrkor, oklart vilken det här var, men gott var det. Bra öl över lag. Detta var i mitt tycke det bästa hak som besöktes under denna resa och ett besök rekommenderas om man är i Porto.

Runt hörnet ligger Letraria som vi hade besökt två kvällar i rad. Nu blev det tre i rad då D'os diabos (djävlarna?) Brown ale och Historical gose från Luzia avslutade denna långa soliga men trevliga dag.

Inga kommentarer: