söndag 28 april 2019

Öl i Portugal del V-Urartad halvtidsvila

Det regnade när vi begav oss ut och tog en buss till den lilla bryggeripuben Fábrica da picaria. Supertrevlig personal som verkade tycka att det var exotiskt med så långväga gäster som oss. Tyvärr hade de bara ett par egna öl men desto fler brygder från Super bock. Jag intog Pilsener ariana, Black IPA 5,2% och Bengal amber IPA från Super bock. Inte fantastiska bärs.

Kurrandet från de allt större magarna blev allt mer högljutt. Detta åtgärdades på Dona maria pregaria där det till vår stora förvåning fanns några exotiska brygder. Maten var som oftast i Portugal konstig men god. Ölen var: Coruja IPA, Coruja Session saison och Coruja American amber lager. Samtliga från Super bock och väldigt tråkiga/snälla.
Halvtidsvila följde. Jag hade inte riktigt fått jetlagen från Arizona beer week ur kroppen och vaknade åtskilliga timmar senare i ett mörkt rum.

Det var bara att studsa upp ur sängen och bege sig ut medans något fortfarande var öppet. Valet föll på Terraplana som var beläget på något slags gångavstånd från boendet. En mörk cocktailbar med ett hyfsat utbud av inhemsk flasköl där vi blev sittandes tills de stängde inmundigandes Marquês de pale ale från det för mig okända lissabonbryggeriet Passarola, Zé arnaldo från 8a colina och Urraca vendaval från samma bryggeri. Fina brygder.

Köket hann stänga innan vi fick för oss att beställa. Som tur var låg en vad jag skulle kalla för en diner väldigt nära boendet som var öppen. Har för mig att maten var ok, men som vanligt lite annorlunda. Abadia från Super bock serverades till och det var faktiskt en bock, men verkligen ingen höjdare. Kallt ute denna kväll så det var skönt att bara gå runt hörnet och lägga sig.

Inga kommentarer: