fredag 13 december 2019

Öl i Knivsta

En fredag förra månaden hamnade jag i Knivsta och gick på ett hak nära stationen och åt en väldigt sen, men ok lunch. Dock var det inte särskilt prisvärt. Till, maten den högst lokala brygden Beer of bands från Train station som huserar i närheten.
Sen blev det ett bolagsbesök och därefter turfande ett par timmar tills frun anlände.

Vi sammanstrålade på bryggeripuben Beer monkey. Ganska litet, men högt till tak. Det fanns flera brädspel med ap-tema, något som även gick igen i resten av inredningen (förstår dock inte varför det stod en telefonkiosk i lokalen) och ölnamnen. Dock inga dif-sovenirer vilket jag var ok med.
Bryggeriet verkar väldigt produktivt när det gäller att pumpa ut nya ölsorter. Skulle man gå dit idag skulle säkert alla fat vara nya. Inga flasköl vad jag kunde se, en liten matmeny fanns också. Vi var båda nöjda med maten. Ölen var väl ok den med, men det var mest starka ölstilar där det var mycket att ''gömma sig bakom''.
Brygderna jag provade var: Markatta, Tamarin 2.0 IPA, Highland baboon wee heavy, Red babooon 5,4%, Silverback DIPA och Los muertos imperial stout.
Ett besök rekommenderas, men det är bara öppet på onsdagar och fredagar. Ingen kontant betalning.

Inga kommentarer: