tisdag 17 mars 2015

Öl i Nordamerika del VI-Eh buddy,what's that aboot?

Rensandet av hotellbaren fortsatte: Naramata nut brown från Cannery; rubin/koppar i färgen. Lättdrucken och alldeles för snäll.

Jag gick tillbaka till bryggeripuben Yaletown brewing som hade besökts kvällen innan. Detta ställe känns lite turistigt men de öl jag provade var ok. Mainland lager; Ren, lätt(-drucken). Ljus och smakar inte illa på något sätt, men hade nog gjort sig bättre på en varm uteservering om ett halvår. Golden promise; Bärnstensfärgad, grädigt skum (sparkler), skriker efter mer humle... eller så är det jag som gör det. 24 IBU. Inte mycket kolsyra. High brau Altbier är väl som altar brukar vara, varken mer eller mindre.

1516 bavarian lager från Okanagan springs slank ned i hotellbaren; genomskinlig, ljus, brödig helles. Ingen höjdare.
Halvtidsvila följde.

Någolunda utvilad fick jag skjuts till Kingston taphouse and grille när gubbarna skulle på hockey. En bar nära arenan, så den tömdes nästan totalt på folk när matchen väl började.
Swing span från Granville island; bärnstensfärgad ale. Kan inte sätta fingret på vad som är fel, men gott var det inte. Torrhumla?
The classic nut brown ale från Dead frog; mörkbrun, smakar askfat och diskmedel. Lika gott som det låter.
Forager från Whistler; jätteljus och glutenfri. Luktar diskmedel. Smakar saft och äppelskal.
Steam whistle Canada's premium ''Pilsner''; galet ljus också. Knappt ljus-skadad trots den gröna flaskan. För lite beska för en pils. För mycket skumbanan.Illa.
Mickeys från Miller; grymt cool flaska (bara en liten som tur var). Smakar nästan ingenting. Något spritig, bara 5,5%.
10 Saints (Barbados); hemsk som öl från länder man inte druckit något från brukar vara. Gå och sug på en kartong om du är nyfiken på smaken.
Dark matter från Hoyne;rökig brun porter med chokladtoner. Inte lika gott som det låter. För tunn.
Från samma bryggeri Down easy; grymt snygg etikett. Gott är det också, men väldigt tunn. Dagens bästa?

Efter en längre promenad avslutades dagen som vanligt med en öl i hotellbaren. Bear paw honey lager från Whistler. Tråkigt wieneröl.

Inga kommentarer: