onsdag 18 mars 2015

Öl i Nordamerika del VII-Visning på Granville island

Denna dag gick vi längs stranden och tog en ''båtbuss'' (en väldigt liten täckt båt) över till Granville island för att gå på bryggerivisning på turistiga Granville island brewing.
Den var väl som visningar är mest.
Efter själva rundturen fick vi några öl med de övriga som var på visningen i en glasbur. Dessa var Island lager, Auld skool scottish ale och Lions winter ale. Lunch intogs också, och till den English bay pale ale och Infamous IPA. Över lag inte så bra..

Båtbussen tog oss tillbaka till fastlandet. Gubbarna gick in mot centrum medan jag återvände till hotellet med dess bar. Red racer IPA från Central city avslutade första halvlek.

I princip pånyttfödd vaknade jag och tog hissen ned till hotellbaren igen för en Longboat chocolate porter från Phillips som var mycket chokladig och god.

De sista självande kanadensiska ölen på denna resa intogs på Tap & Barrel, beläget vid vattnet på Canada place i stadsdelen Coal harbour. Ett riktigt schysst ställe som det var synd vi inte bodde närmare. Ölen som slank ned här var: Analogue 78 b side kolsch; ser ut som vilken fulöl som helst. Mycket kolsyra. Smakar sand konstigt nog. Lika gott som det låter. Devils elbow IPA från Howe sound; väldigt besk, eller så har man vänjt sig av med beska i Kanada... Sun god wheat ale från R & B; ljus och lätt, en riktig sommaröl med vissa fruktiga toner. Red truck Lager känns också att den skulle passa bättre om ett halvår. Slutligen Howe sound Lager.
Det fick räcka så denna dag.

Inga kommentarer: