söndag 11 februari 2007

Öl i Uppsala

I går morse åkte jag upp till Majsan några timmar innan Uppsala belgofest för att vila lite inför dagens begivenhet. När vi väl kom fram till Musicum efter en något kylslagen promenad fanns där 28 brygder från 27 hembryggare (om jag räknat rätt). Alla belgotyper från wit till saison fanns representerade. Där träffade vi bland andra min gamle (numera pensionerade) kollega Sören som gick runt & provade.
Resultat i ''Folkets val'':
1.Pål Andersson Quercus rubra
2.Niklas Stenlås & Ulf Henryson Bövel
3.Jakob & Karin Carlström Sint-Truiden tripel
Domartävlingen:
1.Jakob & Karin Carlström Lembeek geuze
2.Charles Casino Saffranssuris
3.Leif Andersson & Mats Österdahl L&F's belgospel

Som vanligt hann jag ej prova alla sorter. Bövel hann jag med men efter deadline för röstningen. Annars hade den fått min röst. Kalasfin.
Sint truiden tripel var ganska bra men det fanns bättre i mitt tycke.
Saffranssurisen var fantastisk. En av de godaste lambicer jag inmundigat. Självklart fick den min röst. Undrar hur den skulle utvecklas om den fick ligga i några år...
Belgospelet hanns inte heller med.
Ett stort plus till arrangörerna. För den mycket prisvärda maten. Kokt med bröd 10:- & ost & korvtallrik för 20:-. På Akkurat kanske samma hade kostat80:-?
ÖIS önskar alla hembryggare lycka till i SM i vår.

Vi gick sedan vidare till reastället O'Connor's som vanligt,jävligt prisvärt jämfört med i huvudstaden.Te.x.En Monsterale något som jag i somras betalade120:-för på OTs.O'Connor's pris68:-...Där vi åt&träffade Lindha&Åsa.På fat HADE dom en brygd från Slottskällan jag aldrig hört talas om tidigare med ett vintrigt namn,på6,4%,det var inte Tomte&det finns inte med på Rate beer.
Det skulle kunna vara en testbrygd.Sådant har dom haft förut på O'Connor's.
Brooklyn Pennant hade dom iallafall,inget fel på den,men den stod sig rätt slätt mot alla tunga belgare vi hade druckit tidigare.Vi hällde i Åsa en Black chocolate-stout.Se'n var the one''man''party som i folkmun brukar kallas Fröken Forsberg i farten med att antasta servitriser mm.

Dagen efter åkte vi/jag hem&på hemvägen inhandlades Skivan W.A.S.P.-Live in the raw.
Har inte hunnit lyssna på den ännu.
Relaterade länkar:
www.shbf.se
www.oconnors.se/index_flash.html

Inga kommentarer: