lördag 28 februari 2009

Öl i Paris del I-Liten barrunda

090221:För första gången i år dags att kasta sig ner i det träsk som av kvällspress brukar kallas semesteralkoholism.Denna gång i Frankrike.
Resan ned var väl ej så mycket att orda om.Vi(undertecknad med sambo)gick från flygbussen till triumfbågen(nej,jag har aldrig varit i Paris tidigare).Bra mycket större än dom som står&skräpar i Antwerpen&Rom.Ganska mäktig faktiskt.
Vi tog tunnelbanan upp till Rue la fayette där vi skulle bo.Checkade in&gick ut för att få tag på lite frukost för de kommande dagarna.
Någon bisarr snabbmat fick vi även i oss.Tunnelbanan tog oss smidigt tillbaka till centralare delar av denna jättestad.
På rue St.Denis med dess gatuprostutition(trodde dylikt sköttes över nätet eller skyltfönster nu för tiden...)ligger Hall’s beertavern.Där fick vi för första gången på flera år bekanta oss med franska ölpriser.Ungefär som i Norge skulle jag tro...
En Edelweiss på fat beställdes dock in.Inte den österrikiska utan någon(in-)hemsk variant.Glädjande var det en wit&inte hefeweizen.Men jag skulle hellre ta en Hoegaarden.Ingen hit.
Vi drog vidare till Au trappistes som låg lite längre ner på samma gata hyfsat lång öl-lista,men inget nytt under solen utom Inbev-blasket Loburg en ljus lager på fat som var överraskande smakbefriad.
Vidare till nästa ställe som på pappret hade stan's(landets?)mest intressanta öllista.Le Sous-Bock på Rue st.Honore.Paris svar på Monks,med allt vad det innebär...En hel del inhemska micros.Denna kväll blev det dock bara en;Yeti från Cimes.En stark,värmande,ganska ljus,rätt så söt&fyllig.De åtta procenten är mycket väl dolda.En utmärkt sängfösare.

Inga kommentarer: