söndag 1 mars 2009

Öl i Paris del II-Falstaff

090222: Vi tog t-banan för att åka och glo på Eiffeltornet. På tåget hördes plötsligt musik.
Det var en dockteaterföreställning som utbröt i vagnen. Mycket exotiskt. Vi förstod ingenting, men det var ändå ganska underhållande till skillnad från diverse ''musikanter'' man brukar få stå ut med i vanliga fall.
Väldigt mycket tourist-scams som föregick runtomkring tornet.
Köerna kändes inte så lockande så vi gick istället den ganska dryga sträckan till puben Falstaff på Rue du montparnasse.

En del intressant flasköl fanns att välja mellen t ex. Canardou Bière aux noix. Eller nötöl som vi säger på svenska. En brygd som luktade ganska gott av valnöt, men som i själva verket var en besvikelse. Obefintlig beska.
Thurn&taxis Roggen. Mer välbalancerad än Paulaner Roggen antagligen, men jag gillar ändå den bättre. Ganska god ändå, antagligen har dom i en hel del vetemalt.
Duchesse Anne från det inhemska bryggeriet Lancelot. Någon slags belgisk ale på 6% tror jag det var. Ganska ljus, ofiltrerad, kryddig, lite sötma.
Mer från samma bryggeri: Cervoise lancelot, så heter bryggeriet och även detta bärnstensfärgade öl. Underligt och komplext öl, honung, grapefrukt mm. Ganska gott.
Åt gjorde vi också. Inte så gott som ölen tyvärr...
Lite strategisömn på vandrarhemmet blev det på detta.
Utvilade var vi redo för dagens andra halvlek som skulle utspela sig på Le sous-bock som vi hade varit på kvällen innan.

Bell de loing Blonde från Rateliers. Någon odefinerbar citrussmak, kändes svagare och tunnare än sina 6,5%, någon bismak. OK öl dock, men kanske inget man vill ha mer av.
Bourganel Aux marrons var ett kastanjeöl. Jag har aldrig ätit kastanjer, men möjligen kan den söta ton man känner i smaken komma därifrån. Gott var det i alla fall inte.
Bourganel Aux myrtilles, blåbär är gott, öl är gott. Varför är inte det här gott? Aromen har en del blåbär, men smaken känns mer diffust konstgjort sötad.
Nog med konstiga brygder för denna dag.

För övrigt slutade det förra månadens omröstning om vilken typ av öl man helst undviker enligt följande: Fruktöl29%, Berlinerweisse22% och något överraskande tripel12%.

Inga kommentarer: