fredag 13 augusti 2010

Ny bryggeripub på gång i stan

Jag känner att bloggen inte riktigt har levt upp till sitt namn. Här är ett steg i rätt riktning i alla fall.
Jag var och inhandlade Sunturnbrew i går på Regeringsgatan vars nyhetshylla kändes mer urplockad än någonsin. Varmt var det ju så det blev ett par kalla från Sprecher på Monks Generation porter och Mbege ale, båda väldigt underliga.
Monks planer på en ny restaurang/pub på Bryggargatan har tydligen gott i stöpet. Istället blir det ännu en bryggeripub i deras regi i Gamla stan av alla ställen. Monks porterhouse blir namnet och de ska ’’bara’’ ha svart överjäst öl. Charles är bryggmästare även här, men en ’’vanlig’’ bryggare ska tydligen också anställas. Portarna slås upp redan nästa vecka, men bryggandet dröjer innan det kommer igång då de inte har något bryggverk på plats än. Ett par hundra flasköl ska också finnas.
De 56 fatöl som de ska ha blir enligt min gissning svenskt rekord. Jag tvivlar dock att man kommer få se alla kranarna igång samtidigt. Tolv svenska mikrobryggerier ska ha sin egen kran där. Så får respektive bryggeri skicka dit vad de behagar (dessa öl behöver inte vara svarta). Låter oerhört spännande.

3 kommentarer:

Manker sa...

Monks i gamla stan blir ju tämligen ett intressant försök. Får se hur det går, har anmält mig att komma på previewsaken där den 17'e. Lär väl bli något mellan flipp och flopp, men tror ändå att läget kan fungera för att dra åt sig lite ölsuktande gamla stan-flanörer.

Fredrik sa...

Verkar som ett trevligt ställe, skall man behöva gå någon annanstans än till Akkurat och OT nu när man är i sthlm. :)

Anonym sa...

hey


Just saying hello while I read through the posts


hopefully this is just what im looking for, looks like i have a lot to read.