tisdag 19 oktober 2010

Öl i München del I- Veteöl till förbannelse

En bra bit till München var det så ett mat och dryckstopp i Erding blev det.
Fischers Hell stiftungsbräu; maltig arom, stabil beska och något metallisk smak.
Fischers kirta-bier; bärnstensfärgad, lovande arom, hyfsad kropp smakar nästan som en dubbel, poäron och malt. Grym pairing med den goda fisken jag åt till.
Grünbacher dunkelweizen; bränd skumbanan i aromen, något obalanserad. Bränd underlig eftersmak.

De andra skulle gå och kolla lite på byn så det hanns med en liten öl till på en annan pub.
Erdinger Champ; tunt gul färg, underlig, citrus. Som en kristallweizen med en citronskiva i.

Utan större svårigheter hittade vi till hotellet i München som var beläget mittemot bryggeriet Augustiner.
Efter lite vila var jag redo för att gå ut och göra stan osäker.
Det blev spårvagnen bort till Kriemhildenstrasse inte långt ifrån Hirchgarten som tydligen har en sjukt stor biergarten. Men i det strilande oktoberregnet kändes det inte så lockande. Själva restaurangen var även den inte heller särskillt liten. Där blev det mat och fyra öl.
Augustiner Pils; riktigt god pilsner med lite granbarr i smaken.
Tegernseer Spezial; Bröd och majs i aromen. Överraskande söt och fruktig. Lite som tequilaöl. Otysk.
König Ludwig Weissbier Leicht
från Kaltenberg; folköl med förvånansvärt mycket smak, känns dock väldigt tunn.
König Ludwig Dunkle-weiss: ovanligt mycket beska. Bränd obehaglig smak precis som Grünbacher D-W, men det har var ännu värre.

En långpromenad i regnet blev det sedan till Löwenbräukeller som inte hade några platser lediga så jag tog spårvagnen till hbf och gick därifrån till Augustinerkeller tvärs över gatan från hotellet där de övriga resenärerna satt. Helt galet mycket folk. Jag skulle hellre ta livet av mig än att jobba här.
Dunkel; sträv maltighet, syrlig med någon tov av latrin. Godare än det låter.
Hefeweizen/weissbier; ganska balanserad, ’’lagom skumbanan’’. En glad överraskning som får betecknas som OK.
Det blev en tidig kväll.

Inga kommentarer: