torsdag 2 juni 2011

Öl i Kalmar

En kort men intensiv ölresa inleddes för drygt en vecka sedan. Tom och jag tog tåget från Centralen med destination Kalmar. Vi delade på en del öl under resans gång.
Punk 5,6% från Brewdog; svensk pant på burken! Vackra skumgardiner, tropisk frukt både i smak ock arom, obalanserad med hyfsat lång efterbeska. Personligen föredrar jag nog den lite starkare versionen framför den här nya.
Sigtuna Summer IPA; sträv och allmänt hemsk. Hittills deras värsta. Antagligen hade jag förväntat mig något mer ''friskt'' mer USA-inspirerat...

Smuttynose Barleywine; en tvättäkta amerikansk BW med allt vad det innebär. Obalanserad med en brutal beska och viss nötighet. Föredrar personligen de brittiska tolkningarna av stilen i fråga, men de tenderar att vara lite väl söta istället.

När vi kom fram checkade vi in på ett hotell inte så långt från stationen.
En snabb inslängning av våra väskor innan god lunch intogs på en grill. Anledningen till vårt besök i den småländska metropolen var Kalmar FF-AIK. Tom ville nödvändigtvis gå på krogen och ta en öl innan avspark. Det fick bli Lilla puben. Klart mycket mer lediga platser än när vi var där sist.
Lata dagars Ängöl; ''somrig'' och ganska lätt. Lång brödig eftersmak. Gör sig säkert bra på en närbelägen strand om någon månad.

På den vansinnigt överskattade nya arenan ''avnjöts'' en Sofiero Original 3.5% som smakade mer lättöl än någonting annat.

Efter matchen tog vi buss tillbaka till stan och gick på Pipes of Scotland där ytterligare ett par Ängöl intogs.
Ljuva livets ÄSB; bärnstensfärgad. Välbalanserad stabil ''session'' med toner av lösningsmedel. Ganska lång eftersmak.
Alla tiders Prima lager; svartvinbärsblad både i arom och smak. Lätt och uppfriskande.

Vi gick tillbaka till mysiga Lilla puben där en Sorachi ace från Brooklyn delades på. Kryddig, frisk, balaserad, stiltypisk och prisvärd (180:-för en 75:a 7,5%ig amerikansk öl. Jag skulle vilja se någon stockholmskrog matcha det priset.). Under den här resan upptäcktes ett kanonöl varje dag. Detta var dagens höjdare och bland det bästa jag druckit i år.

En sängfösare på rummet blev det också.
Belhaven Scottish stout 7%. God natt!

2 kommentarer:

Magnus Bark sa...

Låter som en riktigt bra resa!

Stefan - Ölsvammel sa...

Ja jag instämmer med Bark, låter mycket trevligt det där. Jag måste försöka ta mig till Kalmar nån gång.