torsdag 10 november 2011

Öl i Gamla stan

I förra veckan hade vi vår första bröllopsdag. För att fira detta skulle vi gå på Monks i Gamla stan (som nu äntligen har börjat brygga).
På väg dig blev det ett stopp på Akkurat där en flaska Mendocino Summer seasonal white ale stressades ned.

Väl på plats inleddes firandet med deras egna Carl philip; Hyfsat mörk, lagom kropp för stilen, mycket kaffesmak men ändå ganska snäll. Passade inte jättebra till de erotiskt goda musslorna.
Runes dunkel från Eskilstuna ölkultur; lite honungsarom, ganska mycket kolsyra för stilen (sen när blev jag öldomare?), brända toner, tobaksrök.
T ’ooievaartje från De molen; granarom, lite jordig , ganska fruktig och snäll, passar bra till tryffel. Saknar denn extrema syran som tex. 3 fonteinen och Cantillion har i sina öl.
Pepe nero från Goose island; galet mörk för att vara en saison. Fruktig och kryddig. Det här bryggeriet fortsätter att leverera.
Generation porter från Sprecher; bland det svartaste jag sett (eller så är det den sparsamt upplysta lokalen som gör det), diffus fruktig arom. Det står på flaskan att det ska vara kakao i, inget som kändes. Smakar mycket hallon, lite rostade toner i eftersmaken. Annorlunda och god öl som tydligen är bryggeriets 20-årsbrygd. Den bästa av dagens tre porters i mitt tycke.
Slutligen Ten pin porter från Ska; något fruktig arom, lite syrlig, kakao i eftersmaken.
En mycket trevlig kväll med nya öl och framför allt grymt god mat.

Inga kommentarer: