lördag 12 november 2011

Öl i Luleå

Så var det dags för den första hockeybortamatchen på sju år för undertecknad. Dagen till ära var det röd lördag så vi fick ta med oss öl istället för att gå och köpa Nyckelöl på det lokala bolaget. Redan i bilen upp till Arlanda började ölandet med Efes Dark och North coast Grand cru. En rivstart med andra ord. Men sedan skulle det dröja några timmar till nästa öl i och för sig. Vi (Knutte, Putte, undertecknad samt Stefan) flög med samma plan som laget! Det kändes lite overkligt att se iskrigarna på så nära håll och i civila kläder.

Taxi till hotellet där det togs en öl på rummet innan vi gick ut och åt på något asiatiskt hak. Vatten till maten.
De övriga gick och drack fulöl någonstans medan jag gick till hotellet och sov till de kom tillbaka de det återigen öppnades upp. Vi ölade fram till matchen då det blev ännu en bulle, denna gången till klassiska Delfinen (take that Konsum). I vanlig ordning gick det åt helvete.
Grabbarna hade beställt bord på något hak på Storgatan där vi åt efter matchen, bara fulöl fanns, så jag tog ännu en vatten.

Efter maten styrdes apostlahästarna till Biskopen på samma gata där man kunde få sig två sängfösare. Red fox från Fullers och Texas ranger från Mikkeller.
Hemresan var inte mycket at orda om.
Luleå var grått blåsigt och snöfritt (!). Jag har aldrig varit så långt norrut förut och är inte lockad att återvända till dylika breddgrader.

1 kommentar:

Gyllenbock sa...

Jag är väldigt nöjd med resultatet, hur enkelt som helst.