tisdag 27 mars 2012

Öl i Kalifornien del V-Dyyrt!

En lång utflykt stod på schemat för dagen. Vi tog en buss som tog oss över Golden gatebron och vidare cirka åtta mil ytterligare norrut. Väldigt vackert och mycket att titta på. Det fanns ingen toalett på bussen, så båda två undrade hur vi skulle klara av hemresan. Siktet var nämligen inställt på öl!

När bussen anlände Santa rosa som var målet för dagsturen gick vi först och handlade lite kläder på Sears. Sedan spatserade vi i solgasset bort till bryggeripuben Russian river som dagen till ära hade ''vit valsölet'' Pliny the younger på fat! Att det var gott var väl det minsta man kan säga. De stackars anteckningar jag har är på en väldigt trasig och fuktskadad lapp som är mycket svår att tyda. Detta är vad som intogs i alla fall; O.V.L. Stout, Aud blonde, Gaffers, Porter, Blind pig IPA, Redemption och Mortification. Allt var mycket bra har jag för mig. En av resans alldeles för många pizzor intogs även här.

Vi träffade en lokal gubbe som hängde på oss till byns andra bryggeripub Third street aleworks. Klasskillnad på ölen, men trevligt var det likförbannat. Ölen som intog där: Gold standard ale, Black cat porter, American wheat och Blarney sisters.

Vi orkade inte tänka på någon buss utan pungade ut $200 för en taxi till krogen Paragon i San francisco. Jag var helt sjukt trött trots att klockan inte var så mycket och pallade bara med två öl. Lagunitas San francisco fusion (speciellt bryggd för SF beerweek 2012) samt Pale 31 från Firestone walker. Inte så långt att gå hem i alla fall.

Inga kommentarer: