tisdag 12 november 2013

Öl i Australien del II-Det ligger på andra sidan Jorden vet du

Den andra dagen var kanske den tyngsta på denna turnee. Vi inledde i alla fall med en taxiresa till trevliga och originellt inredda foodiebaren Josie bones i stadsdelen Collinwood. En riktig långsittning blev det med god mat och mestadels god öl. Orkade inte föra särskilt mycket anteckningar under denna resa, detta var som intogs under denna första halvlek i alla fall: Stone & wood Pacific ale, Temple garden yuzu ale från Baird, Sunset ale från Two birds, Vale/drk från McLaren, The pilsner från Australian brewery, Two birds Golden ale, Mornington (peninsula) Pale, Red hill Pilsner, Founders All day IPA och Croucher Pale ale. Vad jag minns (det var nästan en månad sedan) var det bra alltihop. Helt klart värt (minst) ett besök om ni är i stan och för en ölälskade foodie ett måste. Vi tog även taxi hem för halvtidsvila.

Andra halvlek utspelade sig helt och hållet på ''hemmaplan''. Inte långt från boendet låg ölbutiken Chapel st cellars som även hade ett antal fatöl. En liten butik som drevs av ett trevligt par. Väldigt mycket skandinaviskt (t ex. Pistonhead...), men även en hel del annat. Vi blev sittande ett par timmar. Och under tiden shoppade jag loss rätt hårt, bla en flaska för $75. Bärsen jag drack på plats var The extra hoppy ale från Australian brewery, Hop zone från Brewcult och Patriot american black ale från Croucher. Sedan var det helt plötsligt stängningsdags.

Vi fortsatte på samma gata med lite fulölstick. Ett av dessa fulölshak hade något så exklusivt som gratis wifi, något som annars var sällsynt. En Hahn Superdry intogs där.

Hungrig blev man ju förstås också, så på en pizzeria i närheten dracks till pizzan Victoria ''Bitter'' från CUB (lokalt känd som VB) och som efter-rätt, från samma fabrik: Pure Blonde.
Skönt att det inte var så långt hem.

Inga kommentarer: