lördag 23 november 2013

Öl i Australien del III-Beautifully swedish

En ny dag med möjligheter... att få i sig exotisk öl. En spårvagn tog oss halv-vägs till Centrum. Därskulle det finnas bärs, men vi gick faktist och åt lunch först, för min del i form av överkokt lasagne. Inte lika gott som det låter. Destinationen var den pampiga baren Village. Ett riktigt guldhak skulle det visa sig, med många fat (för att vara utanför USA) och ännu fler flasköl. Vi tog plats i baren och började ''rensa''. Detta intogs: Full steam från Thunder road, Mountain goat Steam ale, Taco från Two birds, Mornington (peninsula) Brown, Lick pier från East 9th brewing co, Moo brew Belgo från Moorilla, Hop hog IPA från Feral, Temptress chocolate porter från Holgate, Bling IPA från Bridge road. Över lag bra öl. Halvtidsvila följde.

Dagen avslutades där dagen innan påbörjades, i de norra delarna av stan. Taxi till den stora Little creatures Dining hall. Bryggeriet ligger i närherten av Perth, men detta är deras melbourne-outlet. Jag minns inte att vi ''dinade'' där, men ett gäng öl slank i alla fall ned: Bright ale, Original pilsener, Rogers beer, White rabbit White ale och White rabbit Dark ale.

Vi hittade någon fulölspub i närheten med exotiska brygder. Nämligen: Collingwood Draught från Thunder road, libanesiska 961 Lager samt, 961 Beer/Kissmeyer Pale ale. Någon slags mellanösterninspirerad fyllemat intogs innan en taxi tog oss ''hem''.

4 kommentarer:

Anonym sa...

istället för "dinade" - dinerade?

lite mer ot-fråga: hur är det med s.k "sparkling ale" - är det en australiensisk öltyp? är den lätt att få tag på i aus?

Jonas sa...

Antagligen, men det låter krystat i mina öron.

Det är det. Kändaste exemplet torde vara Coopers. Är inte öldomare, så jag har inte någon direkt koll på vari skillnaden mellan en sparkling ale och en ''vanlig golden ale'' (som de brukar klassificeras som).
Golden ales var dock absolut ingen bristvara och en australiensisk öl domare/ölnörd skulle säkerligen bedömma dessa som sparkling ales.

Drack även en ''sparkling lager'' i Melbourne...

Anonym sa...

Var du ful(l) när du la upp detta inlägg också.

/Johan

Jonas sa...

Inte värre än vanligt.