onsdag 4 december 2013

Öl i Australien del IV-Meet the Alestars

Dagen inleddes med att vi tog en spårvagn åt fel håll på fel linje. Imponerande dålig koll. Men inget ont som inte för något gott med sig. Hungriga som vi var så intogs i alla fall en supersmaskig måltid på en restaurang (minns ej namnet, men verkade vara del av en kedja). Sataykyckling, det godaste jag åt på den här resan. Exotisk, men långt från fantastisk öl fanns även att tillgå. Två öl från Matilda bay ackompanjerade den goda maten, Beez neez och Fat yak pale ale.

Efter att ha bytt till tåg istället var man snabbt i centrum där tvärs över gatan från Flinders street station, som verkar vara en knutpunkt för stadens kollektivtrafik, den stora puben Young and Jackson. Hela tre (eller var det fyra?) våningar, varav den översta bestod av en slags takterass. Tyvärr regnade det vid vårt besök.
Det fanns olika fatöl på olika våningar, så man får vara berädd på lite spring om man ska ''rensa'' stället. Hiss finns dock. Vad dracks det för öl då? Jo dessa: Chainsaw från Prickly moses, Celtic red ale från Bridge road, utmärkta Angry man Pale ale från Murrays och slutligen från samma bryggeri; Libertine french farmhouse ale.
Vi tog oss tillbaka ''hem'' för en välbehövlig paus i ölandet.

På programmet för kvällen stod ett evenemang på The local taphouse. Ölsällskapet Alestars hade månadsmöte (eller vad man ska kalla det), och denna gång var det meet the brewers. Första gången undertecknad varit på något dylikt... vad jag kan minnas... Fyra öl och mat för $40. Vi var där i god tid och hade tid med en öl på övervåningen innan spektaklet skulle dra igång. Kiss me lipsia från Birrificio del ducato.
Bryggeriet i fokus var nystartade 7 cent, hemmahörande någonstans i Victoria. Två av de tre killarna var representerade och svarade gladeligen på frågor om sina brygder och planer. Indelade i lag/bord var det även en ölpubquiz, ett par poäng drog man in till laget i alla fall. Bla blindprovet där jag fick representera oss och lyckades ''gissa'' mig till vilken av deras tjugo fatöl som fanns i glaset framför mig. Förutom deras öl intogs även Waimea hopcat från Tuatara/Beer here, Carlisle st. Garden ale, Synapse från Doctors orders (törs man gissa att det bryggerinamnet ej hade varit ok i vår älskade nannystate?) och True South Schwarzbier. En mycket trevlig kväll, med många glada ölnördar, 7 cents öl föll oss tyvärr inte riktigt på läppen, men de har ju precis startat, så det blir nog bättre. Tillbaka gick vi faktiskt. När det äntligen slutat regna var det väldigt skönt ute.

Inga kommentarer: