söndag 17 maj 2015

Öl i Žižkov

Owe och jag möttes upp på Arlanda, det var nämligen dags för en liten resa.
Lite överraskade såg vi Amarcord Bionda stå på en hylla på ett cafe. En varsin fick vi i oss innan det var dags att bege sig till gaten. Det satt fint.Ett par timmar senare landade vi i Prag och tog direkt en taxi till båten vi skulle bo på.

Vi slängde bara av väskorna i rummet/hytten innan ytterligare en bulle togs till butiken Pivotéka beergeek som inte fanns sist jag var i stan. En liten bar fanns att dricka vid också.
Under tiden vi handlade delades följande inhemska brygder: Všerad Polotmavý lezak, Clock Hektor 10° Světlé výčepní, Matuška Tmavý, Mazák Galaxy 11° och Koutske Tmavý 14° från Kout na sumavě.
Alla ölen var från relativt nya tjeckiska bryggerier. Vi var mycket positivt överraskade över hur hög klass det var på dem även om vissa av dem kom i plastflaskor... Döm inte ölen efter flaskan tydligen.

Inte långt därifrån ligger det utmärkta och även det relativt nyöppnade Beergeek bar som vad jag förstår har samma ägare. Vi träffade ett trevligt tyskt/taiwanesiskt par här som vi satt och snackade med några timmar. Ölen här var: Lucky bastard Blond, Zajíc Polotmavý Ležák från Kynšperský, Prager laffe ESB, Čaroděj (brown) Ale från Matuška och slutligen Friends with benefits från To öl (för övrigt galenskap att åka ända till Prag för att dricka dansk öl).
En mycket kul kväll avslutades med taxi tillbaka till båten.

Inga kommentarer: