fredag 20 maj 2016

Öl i Yorkshire del II-Då var det stängt,där det skulle va'så bra

En antagligen ännu längre turfpromenad än dagen innan i det strålande solskenet upp till festivalen... vars öl hade tagit slut redan på lördagkvällen.
Jag fick pengarna tillbaka i alla fall. Tur man hann vara där några timmar dagen innan då och i ärlighetens namn var väl detta spektakel mest en ursäkt för att få besöka Leeds igen.
Det fick liksom dagen innan bli buss tillbaka till centrum.
Jag råkade gå av en en busshållplats tidigare än vad som var meningen, men det gjorde absolut inget då den intressanta och trevliga puben Brunswick låg precis där. Helt ok mat (!) och följande öl intogs där: Kirkstall Pale ale, Veltins Alkoholfrei, Brunswick lager från McEwans, Raw från Moor, Five Points pale, Runaway American brown ale, Kardinal från Saltaire och slutligen Northern monk Mocha porter som satt som en smäck till någon chokladig efter-rätt.

Stället som egentligen var målet var för bussturen var Brewdogs hak Shuffledog. Namnet kommer av att de har flera shuffleboardbord. Jag nöjde mig med en B-side kölsch från Brewdog.
Därefter gick jag ''hem'' och sov några timmar.

För en någolunda utvilad resenär blev det nu ett besök på något så sällsynt i England (och Sverige tyvärr), en bryggeripub. Tapped var namnet på detta guldställe, tyvärr hann jag bara med två mellanöl innan de stängde. Deras egen Mojo och Sleeping lemons från Wild beer. Grejen här var att de hade massor av gästöl. Trevlig personal och bryggverket väl synligt från baren.

Orkade bara en öl till, det på Head of steam som låg vägg-i-vägg med mitt boende, Tontine från Camerons.

Inga kommentarer: