tisdag 19 september 2017

Öl i Bayern del III-Livet på landet

I väntan på att medresenärerna skulle bli klara hällde jag i mig en Schäffler Weissbier Alkoholfrei. Hellre det än ''riktig'' hefeweisse.
Alpsjö

Nästan som hemma
Vi åkte ut på motorvägen, missade en avfart och helt plötsligt var vi i ett annat land... men det var ju kul att se Österrike också.
Vårt ''utflyktsmål'' i dag var det världsberömda slottet Neuschwanstein. Sagoslottens Rolls-royce. Väldigt fint och imponerande på alla sett, sen att det ligger i väldigt vackra omgivningar gör ju inte saken sämre.
I skuggan av slottet intogs en lättare lunch och det enda exotiska som fanns att dricka var Ustersbacher Radler.

Ytterligare en bit ned för berget serverades oss (som inte körde) på en restaurant König ludwig Dunkel från Kaltenberg och ABK Hell das blaue. De var ok.

Klockan var runt 17 när vi kom fram till byn Murnau och kunde checka in på ett boende tvärs över gatan från bryggeripuben Griesbräu.
Detta bryggeri ha tydligen bara sjutton år på nacken, ingenting med tyska mått mätt. Både ölen och maten här smakade mycket bra. Helt klart det bästa hittills på resan. Tyvärr hade de inte så många sorter, dock intog jag med stort välbehag: Werdenfelser ur-dunkel, IPA (!) och Hell.

Vi drog vidare till nästa bryggeri några hundra meter därifrån vid namn Brauerei Karg. Själva ''tap roomet'' var otroligt mysigt, gemytligt och väl insuttet. Synd att vi hade ätit nyss, annars såg maten mycket fin ut.
Det här bryggeriet specialiserar sig på veteöl, något som jag tycker genuint illa om. Dock var det inte det enda som fanns att tillgå. Tex. en öl med det oskyldiga namnet Staffelsee gold. Det var en hefeweizen som faktiskt gick att dricka. Sedan gästölen Rosenheimer Helles från Auerbräu och Ettaler Kloster Dunkel. Trots allt var det över lag god öl.
Det fick räcka så för denna dag.

Inga kommentarer: