onsdag 20 september 2017

Öl i Bayern del IV-Tre bryggerier och strålande sol

Det dröjde innan vi kom i väg med bilen, så jag tog en vänt-''öl'' i form av Schäffler Zwickl Radler.

Äntligen rullade bilen de fyra milen österut till världsmetropolen Bad tölz och bryggeripuben Tölzer Mühlfeldbräu. Där blev jag sittandes ett par timmar medan de andra höll på med något annat trams.
Trevligt ställe som bara har åtta år på nacken. Fick en privat visning och en exklusiv öl att ta med av en av deras bryggare dessutom.
Oproportionerligt många öl fick jag i mig, nämligen Helles, Amber ale, Summer ale, Hopgaudi som var ett samarbete med Yankee & kraut och det för mig okända Feiner hopfen. Bra grejor.

När gubbarna kom tillbaka köpte vi med oss en del brygder härifrån. Dock bara en för min del. Deras zwickl som intogs i bilen.

Ett stopp på en rastplats vid en sjö blev det. Pütte och undertecknad avnjöt varsin lokal Traunstein Helles i solskenet medan chauffören ''gick runt och kikade lite''. Detta var antagligen den soligaste dagen på resan.

Vi åkte vidare norrut till ett bryggeri vid namn Steiner. Där kunde man inte komma in, men deras öl fanns att dricka på en mysig restaurant som nästan låg vägg-i-vägg med bryggeriet. Maten var som vanligt i detta land väldigt bra och till den ett par superlokala kalla vid namn Heinz vom stein zwickelbier och Stoaner zwerg Pils. Långt ifrån fantastiska brygder, men med tanke på hur bra maten var och hur allmänt tillfreds vi var på uteserveringen gjorde det inget.

Nästa bryggeristopp var verkligen ute på landet, ändå var det en hel del folk på uteserveringen denna fredagkväll på Bräu im moos. En Edel-pils som var helt ok, dock inte så supertysk i smaken, men detta är Bayern, inte norra Tyskland.
Jag köpte med några öl härifrån.

Dags att besöka dagens tredje och sista bryggeri Graminger i Altötting där vi även skulle sova. Först ett par goda medhavda öl uppe på rummet i form av Export-Dunkel och Festbier. Båda från nyss besökta Bräu im moos.

Nere i den mycket gemytliga restaurantdelen intogs ännu mer utsökt mat tillsammans med Pils och Märzen som väl får lov att sägas var ok. Vi träffade även ett svenskt par som bodde här nere. De var entusiastiska över att få se landsmän. Trevligt ställe, men liksom bryggeriet vi besökte kvällen innan specialiserade de sig på veteöl...

Slutligen en skärmsläckare i form av Bräu im moos Export Hell på rummet. Helt ok öl.

Inga kommentarer: