tisdag 4 december 2018

Öl i Gamla stan/söder

Majsan och jag åkte till stan och tog varsin öl på OT. För min del en Rodersch 5% från det för mig okända italienska bryggeriet Bi-du. Det smakade bra.

Vi drog ned till Zum franziskaner där undertecknad faktiskt aldrig satt sin fot förr trots att det antagligen är stans äldsta krog. Riktigt gemytligt ställe som väl får betraktas som minst sagt väl insuttet. Som de flesta väl har koll på vid det här laget är det Stene, känd från Akkurat som tagit över ruljansen. Med sig har han oräknerliga kontakter i ölvärlden vilket har fått som följd att ''Zumen'' nu har ett ölsortiment värt namnet. Stort fokus på Oberfranken och tysk mat.
Tom, Ronny och Viktor anslöt också samt någon mer vars namn jag inte minns. Första ölen var Schlenkerla Kräusen och Herrmanns Kellerbier.
Därefter började själva evenemanget Zwanze day. Fyra maträtter med fyra olika Cantillion-öl (Grand cru bruocsella, Gueuze, Lou pepe Framboise, och Kriek) till och sist men inte minst årets zwanzeöl, Manneken pise som bara serveras denna dag.
Som om det inte var nog med godsaker drogs ett fat självrunnen Mönchsambacher Lagerbier från Zehendner upp på bardisken och de flesta deltagarna lät sig väl smaka.
En riktigt trevlig kväll med massor av god öl som inte riktigt tog slut där...

Några av oss drog upp till Akkurat där några svenska brygder avslutade kvällen. Gozest från Klackabacken, Idaho summer 5% från Oppigårds och Lilla wit blanche från ''Nynäs''.

Inga kommentarer: