onsdag 12 december 2018

Öl i whiteyville

Planen var att åka till Lidingö och turfa. Vi hade inte en tanke på öl. Men när jag kollar upp vart zonerna ligger och så visar det sig att det finns en bryggeripub i en skog. Självklart går vi dit. Mer av ett cafe än en traditionell bryggeripub, men ölen bryggs iallafall på plats. Stället heter Vattenverket och jag antar att det är ett pensionerat vattenverk som nu blivit bryggeri. Tyvärr fanns bara två egna öl. Dessa intogs på en av ställets två uteserveringar nere vid vattnet. Lidingö Citra och Breviks blonde hette brygderna och bryggeriets mycket fantasifulla namn är Lidingö bryggeri.

Hungrig blir man av att vandra på den överraskande kuperade ön och vi stannade till på resturanten Pier 16. Tio år sedan senaste besöket där och då hette det något annat. Maten var helt ok och till den Mad canary DIPA från Spendrups. Antagligen den bästa öl jag druckit från dem.

När vi kom hem med ömmande fötter fortsatte ölen flöda i form av Flamenco sketches från Modern times. En berliner weisse på 6,5%. Jag kan nästan höra bryggmästaren på Berliner kindl vända sig i sin grav. Gott var det iallafall. Past masters 1981 ESB från Fuller's avslutade dagen. Den smakade också bra.

Inga kommentarer: