fredag 11 januari 2019

Ingen öl i Visby

En fredag eftermiddag går jag ned till stationen i Handen och ser på infotavlan något om ett signalfel längre söderut på linjen, men de säger inget om det på tåget så vi (frun satt redan på tåget) antar att det löst sig. När Tungelsta passerats kommer det info om ett signalfel mellan Hemfosa och Segersäng och att ersättningsbussar är beställda. Vi tänker att det är lugnt, vi har ju gått om tid. Tågets passagerare stod i Hemfosa och väntar på ersättningsbussar som aldrig kom under de timmarna får vi ingen info. När det är en dryg timme kvar till när man ska infinna sig på färjeterminalen kollar vi efter taxi. Hemfosa ligger verkligen mitt i ingenstans och när bilen skulle varit framme skulle det redan varit försent.
Om man redan när tåget var i Handen visst att det var signalfel, kunde man inte informerat om detta så folk hade kunnat ta buss från Västerhaninge till Nynäs (det behövdes inte ens ersättningsbuss!).
Allt var bokat och klart, båt, hotell, mm. Vi har fortfarande inte fått någon ersättning, svar eller ursäkt från SL.
Tacka fan för att man ville supa ned sig!
Nu hade vi ju tid för det, det var bara att ta tåget tillbaka hem och öppna upp. Under helgen inmundigades således följande exotiska brygder: Iisalmi Pale Ale 4,7% från Olvi, Lagunitas Sucks holiday ale, The lupo pils från Remmarlöv, Sigtuna East coast pale ale, Hazesan allihops från Mikkeller och S:t annas amber lager från Krönleins.

På lördagen gick vi även ned till hotellbaren här i byn där helt fantastisk mat intogs till några öl brygda här på ön: Mysingen '17 från Nynäs, samt Blackberry pusher och Mango Habanero Pusher. Båda från Pangpang. Ok öl.

Inga kommentarer: