fredag 25 januari 2019

Pubkväll

Kallt och blåsigt var det på söder när jag flydde undan elementen in på Akkurat där ett glas Hockeypulver från Morgondagens bryggeri intogs. Det lät hemskt äckligt, men var jättegott. Bra syra.

Anledningen till besöket i stan en helt vanlig onsdag var att det var turfträff. Denna gång på ''Biskopen'' i Gamla stan. En pub jag inte besökt på fem år då det antagligen var nyöppnat.
Ölutbudet var betydligt bättre nu än då, iallafall på flaska/burk. Eller vad sägs om: Mysingen från Nynäs (förra årets antar jag), Fruit bonanza från Brekeriet, Velouria elderflower witbier från Macken, O'Hara's leann Folláin från Carlow, Heartbeat hoppy lager från Dunder & krut, Anders is always tired från Wylam/Örebro brygghus, Caliban pale ale, Supercluster Surfer och Sunlicker alla tre från Rocket som numera huserar i Malmö. Första gången jag hört talas om att ett bryggeri flyttat verksamheten till ett annat land*.
Som vanligt var det trevligt och ölen smakade också bra.

På hemvägen ligger OT där men blev intvingad (eller?) för ett sista glas, Kent Session pale. God avslutning på en kul kväll.

*Det låg tidigare i Köpenhamn.

2 kommentarer:

Kurt Ulander sa...

Hej öltestaren och fotbollsfanet!
Läste din kommentar på gulsele.se trykte på länken ock kom hit!
Skrev ett svar i vår gästbok där du gett en kommentar, kul att du tog dig tid att skriva!
Hur hittade du till vår sida, under vilka år bodde din fru i Gulsele och är ni där, har hon återvänt någongång?
Mvh Kurt, admin och hemsidesmaker!

Jonas sa...

'87-'95, men hon var skriven där till '98. Hon är i Junsele 1-2 gånger/år. Jag har varit med ett par gånger. Har du någon koll på invånarantalet i själva Gulsele?