lördag 23 februari 2019

Öl i Arizona del IV-ASBF

Denna mulna dag begav vi oss (som vanligt med Lyft) norrut till Arizona strong beer festival®. En stor utomhusfestival. Jag vet inte vad namnet kommer i från, men ölen är nog inte starkare där än på någon annan amerikansk ölfestival. Vi hade VIPbiljetter och fick således komma in tidigare och fick en väldans massa poletter som räckte hela festivalen.
Ölen som provades var för min del: Zona från 12 West Brewing, Raspberry sournova från Almanac, Barrio Blonde ale, Ryediculous pale ale från Desert eagle, Sedona hills från Desert monks, Daily Drinking Beer (DDB) från det för mig okända Four sons brewing beläget i Kallifornien,Tart mango cart från Golden road, Original 16 Prairie white från Great western, Pamplemousse från Helio basin, Undercover cucumber från Historic brewing company, Happy seed hemp ale från North mountain,The center dry hopped pils 5,3%från McFate, Candle burner från Mudshark, Petrified porter från Prescott och Bird cage blonde från Rickety cricket.
Det var meningen att man skulle få en giftbag med bla. matkupong som VIP, det var det ingen som informerade oss om vart den kunde plockas upp och när jag såg vart det var var de slut. Toalettsituationen på slutet var bedrövlig. Detta var nittonde gången denna festival arrangerades så man kan tycka att de borde lärt sig vid det här laget. men förutom allt detta gnäll var allt jättebra.

Ett bryggeri tickades trots att vi varit på festivalen även denna dag. För en gång skull var det apostlahästarna som sadlades på och de tog oss till den lilla intima och någorlunda insuttna bryggeripuben Sun up. Tog en Better bitter medan de andra åt.

Därefter blev det ännu en promenad längs en vältrafikerad men som vanligt sparsamt upplyst gata till en bryggeripub (trodde vi) med det påhittiga namnet Phoenix ale brewery. Ett ganska stort ställe där maten verkade stå i fokus. Det var lördagkväll och rätt mycket folk så vi fick nöja oss med att sitta i ''barnbaren'' en ganska låg bar, men det gick det med. Jag nöjde mig med ett par gästöl, Hatch chile Gatos och Guava lava från King harbor. Det smakade bra och personalen var trevlig fast de hoppades nog på att vi skulle äta. Tydligen har de två pubar och det vi besökte var inte själva bryggeriet.

En Lyft tog oss till en ganska stor bar inte så långt ''hemifrån'', Angels trumpet ale house. ~30 fat, minns inte om det fanns flaskor. Ganska mycket folk. Det blev till att sitta ute i början, men man kunde flytta in när folk började gå därifrån. Bra service, maten var ok inte mer. Öl då? Jo för min del: Fmb 101 Blonde ale från Figueroa mountain brewing, Trail hike session IPA från Grand canyon brewing company, Beyond paradise från King harbor, Grapefruit Rue b. soho lager från Ska. Ok öl över lag. Tror vi var kvar tills de stängde.

Promenad ''hem'' för en gångs skull. På rummet bjöd Tom på Project dank från La cumbre. Gratis är gott. God natt.

Inga kommentarer: