söndag 29 september 2019

Öl i Leuven del II-Långsittning på Domus

Hela hemresedagen tillbringades på bryggeripuben Domus uteservering. Vi beställde in mat flera gånger och bärsen flödade i åtta timmar. €376 hamnade notan på. Vad blev det för öl då? För min del: Ne con domus, Nen leuvendige Witte(?), Bitter bisserke (?), Deci domus och Nen engel. De fyra var deras egna. I övrigt Joske '15 och Lily'16. Båda från det för mig okända Brouwerij Varenbroek, Judas, Ciney Blonde och Ciney Brune. Alla tre från Alken-maes. Inga höjdaröl, men ändå en väldigt trevlig dag. Som tur var delades det på flera av dessa öl.
På samma gata låg den utmärkta butiken Belgian beer shop (som var stängd dagen innan) där Christian och jag gick loss på det digra sortimentet. Amatörmässigt nog hade jag lyckats glömma bagagevågen hemma, men det fanns i butiken så vi kunde maxa våra väskor inför resan hem. Bra priser med trevlig och hjälpsamt butiksbiträde. Antagligen var det ägaren.

Tåget till flygplatsen tog mindre än en kvart. en La chouffe Blonde hann man med där och även något mer, men nu var ju telefonen borta så vad det var är höljt i dunkel (eller troligare tripel).
Otroligt lite folk på planet så man kunde lägga sig ned och sova lite i lugn och ro.
Sammanfattningsvis en bra resa trots allt. Kul att så många hade tid, råd och lust att dra iväg några dagar.

Inga kommentarer: