onsdag 18 september 2019

Staycation

Jag mötte upp Elmik d. y. på China på Kungsholmen en solig dag. Det är den lokalen där bryggeripuben Proviant tidigare huserade. Det bryggs fortfarande, men då liksom nu står inte ölen i centrum utan det är mer maten som är grejen. En liten, men helt ok kinabuffe fick vi i oss på uteserveringen i solen. Endast kortbetalning. Oväntat många öl fanns att tillgå. Vi fick i oss: Pale ale, Premium, APA och Dark amber. Ganska mycket hembrygd över ölen och inte så mycket rena smaker.
The look of love.

Vi knallade ända till Östermalm och Armemuseum (via bolaget på Norrlandsgatan). Överraskande bra tyckte jag som aldrig varit där förut.
Törsten gjorde sig påmind efteråt och ännu en ''ny'' bryggeripub besöktes. Munkbron i Gamla stan nämligen. Det är samma lokal som Monks Porter house tidigare bryggde i. Baren är nu till skillnad från förr på övervåningen. Minimalt ölutbud och det blev bara varsin öl. För min del Weisse sans frontieres. Som tur var smakade det inte weissbier.

När vi ändå var i Gamla stan slank det även ned ett par bärs där. Empress IPA från Södra maltfabriken och Stadens glutenfria IPA från St. eriks. Jag var inte så förtjust i dem.

Den långa dagen avslutades som så många gånger för på Akkurats uteservering. Lilla wit blanche från Nynäs', Skebo Pale ale, Summer passion från Tempel, Oppigårds Azacca summer och Gadds No 5 som hindrade att det blev en helsvensk dag. Ok öl över lag.

Inga kommentarer: