söndag 16 februari 2020

Öl i Augsburg del I-Bundesliga&bärs

Solen sken när vi gick till stationen och bordade ett tåg. Dykus drog fram en Boon Framboise ' 18 som vi delade på.

Efter en dryg halvtimme var tåget framme i Augsburg, åtta mil nordväst om München.
Alldeles intill stationen ligger Brauhaus Riegele. Där vi åt gott och efter maten flyttade ut på uteserveringen. Skönt i solen fast det bara var februari.
Öl som intogs där var: Bayerisch ale 2 och Michaeli. Även de smakade bra.

Vi hade hyrt en lägenhet dit vi gick och dumpade våra väskor innan det var dags att bege sig ut igen. För första gången för oss var det för bundesligamatch. En spårvagn tog oss till den avlägset belägna arenan. Dykus drog fram ännu en pissljummen öl ur bakfickan som vi delade på direkt ur flaskan som djur. Apotheose IPA från Yankee & kraut. Trots de långt från optimala förhållandena har jag för mig att det var ok.
Hemmalaget slog det krisande bortalaget med 2-1. Trots detta var stämningen väldigt hög på bortaläktaren där våra platser var. Tror bortasektionen var full trots att det var 73 mil till Bremen och att Werder är ett bottenlag denna säsong. Landslagets Augustinsson var skadad.

Under matchen började regnet vräka ned. Något som fortsatte nästan resten av den här resan. De flesta av de 29000 som var på matchen sökte sig som oss till spårvagnen. Det var så klart trångt, men också väldigt bra organiserat och spårvagnarna stod uppradade så det gick hyfsat smidigt trots allt. Man borde skicka ned SL på studiebesök kanske...
När vi kom tillbaka till centrum slog vi oss ned på en mysig bryggeripub vid namn som låg på källarplanet. Som vanligt i Tyskland var det utmärkt mat och till den Hell och Augsburger wintergold. Ok öl.

Nästa stopp i ösregnet var den väl insuttna bryggeripuben Bayrisch brau pub där den excentriske bartendern som jag även gissar var bryggare och ägare hällde upp: Braun och Zwickl. Stället kändes mer som ett cafe än en pub, fast det fanns dock en riktig bar (där det satt en norrman med lokal flickvän).

Grabbarna skulle hem och sova så jag sa att om det fortfarande regnar följer jag med. Det hade dock (tillfälligt) slutat så undertecknad började gå mot ytterligare en bryggeripub. Hann dock bara runt hörnet då en pub med det för mig okända Maierbräu (beläget några mil öster om Augsburg) som huvudleverantör uppenbarade sig.
Det var ganska mycket folk med det fanns en plats i baren för mig. Det tog skrämmande lång tid innan ''poletten trillade ned'' angående vad det var för slags ställe. En gaybar skulle det visa sig. Har dock inget emot dem så det var bara att jobba sig igenom sortimenter bestående av:  Pilsnern Onkel jakob, Maier's Kellerbier, Export hell och Alto dunkel. Väldigt snygga glas och etiketter är nog det bästa man kan säga...
Det räckte för denna dag.

Inga kommentarer: