fredag 14 februari 2020

Öl i Munich del II-Bräukunst live

Turfade runt i stan i några timmar innan jag mötte upp grabbarna på Paulaner am nockherberg. Det stora Paulanerbryggeriet ligger nedanför det här stället som verkar vara Paulaners lilla lekstuga. Fint ställe med högt till tak och bra service.
Maten var annorlunda men god. Ett par goda bärs i form av dunkeln Barnabas och landbieren Helles förgyllde tillvaron.
Raul och jag drog vidare, men Dykus var helt kvaddad av kvällen innan och stack iväg någon annanstans.

Målet för hela resan var festivalen Bräukunst live dit vi tog oss vidare med spårvagn. Förvånade över hur lite kö det var gick vi in. Tydligen var de första timmarna bara för press och branchfolk men vi hade bara vanliga biljetter och kom in med dessa. Gratis öl de första timmarna alltså. Med pöbeln kom även vårt övriga sällskap in i form av (tidigare nämnda) Dykus, Pûtte och brorsan. Kontant betalning var det som gällde. Många för oss helt okända bryggerier fanns representerade, både traditionella och bryggerier med modernare produkt-portföljer. Knappt något som inte var tyskt dock. Provsmaken var på en deciliter. Bra om man dricker stark öl, men i minsta laget för mig som brukar ha mer sessionfokus på festivaler.
Jag fick i mig:
Braufactum Palor, Juicy liu och Betty hui. Båda från Brewheart, Herr kules från Craftanke och från samma bryggeri Kickstarter. Easy från Crew,
Faust Kräusen, Franzbräu Helles, Grosch Anno 1492, Moritz helles från Hausfreund, Mit fantasie gehopfter hallodri från Brombi och Himbo från Hopfengarten, Hopfmeister Der helle, Hopster från Hopspot,
Kaltenberg Schloss-keller Naturtrüb, Kuehnes Blondes från Kuehn kunz rosen, Lemke Himbeer weisse, Hazy morning från Pinta, Podlesí podleský Lezák, Opas liebling från Stöhr's, True brew Bavarian stout, Valleyer Helles.


Väldigt kul var det, men det roliga var inte slut där utan Raul och jag hamnade på en efterfest med en massa bryggare/branchfolk i en hotell-lobby i närheten.
Bob barley från Brewheart intogs där.
Taxi tillbaka till boendet.

Inga kommentarer: