lördag 1 augusti 2020

Semesteröl del II-Landsarresten slut

För ett tag sedan tog UD bort ''reserestriktionerna'' för en massa länder. Vi (Majsan och jag) var inte sena att boka efter fem månaders landsarrest. 
För ett par veckor sedan var det äntligen dags att sticka iväg till Bromma flygplats. Där var det masker på som gällde, så även på själva planet. Jag hann med en öl innan i baren. Eriksberg från Carlsberg Sverige. Lika tråkig som man kan tänka sig på. Dock låg förväntan i luften och pirret var tillbaka.

Överraskande mycket folk på flyget som var i tid till Bryssel. Tåget tog oss till Gare Centrale varifrån det inte var långt till vårt hotell.
När vi dumpat väskorna och checkat in begav vi oss till det närbelägna Moeder lambic där vi även var förra året. Servicen var betydligt bättre den här gången (när det inte var fredagkväll). Vi blev sittandes där tills de stängde och hann få i oss en del godsaker. För min del: Holy mountain från franska L'ermitage, Pils des minimes från Brasserie de jandrain-jandrenouille (som var en av de bästa pilsner jag druckit), Aronia lambic från lokala bryggeriet Cantillon, husölet Cuvée Moeder lambic Kriek. Även det från Cantillon.
En kort men härlig kväll mestadels på uteserveringen.

Inga kommentarer: