söndag 2 augusti 2020

Semesteröl del III-Tillbaka efter tio år

Frun låg kvar och sov medan jag gick ut och turfade några timmar i den strålande morgonen. Stannade på ett cafe för frukost. Såg att de hade en exotisk lager och beställde den till, men fick en tripel från samma bryggeri istället (till samma pris) Ginette Natural Triple. En rivstart på den fina dagen m a o.
Väl tillbaka på rummet tog vi vårt bagage och checkade ut. Nästa stopp var Gare Centrale igen gär ett tåg mot nordost bordades. I Belgien (och de flesta länder antar jag) måste man ha ansiktsmask för att få åka kollektivt. Även de flesta butiker kräver det för att man ska få komma in. Det var väldigt trångt på tåget så det blev till att stå ''mellan vagnarna'' tillsammans med nio andra...
Belgien kanske ligger på andra plats i ''döda/capita-listan (av viruset)'' av en anledning...
Giddy up ladies!

Efter en dryg timme var tåget framme i Brügge. Det var tio år sedan vi gifte oss där så det var väl dags att besöka stan igen och det var lika fint som sist.
Vårt boende låg ganska långt från stationen så det blev ett depåstopp på vägen på något turistigt ställe ett stenkast från Markt. Kändes bra att få sitta i skuggan och vila lite efter att ha burit väskorna. Ljusa lagern Excelsior från Corsendonk och Gauloise Ambrée från Du bocq svalkade. OK öl.

När vi äntligen checkat in blev det lite vila på rummet.
En promenad i solskenet tog oss till mer centrala delar av staden som finns med på världsarvslistan.
Hela kvällen tillbringades på det väl insuttna Café Rose reds uteservering. God mat, trevlig personal, lång öl-lista och bra service, vad kan man mer begära?
Bärs för min del denna afton var: Monk's stout från Brasserie Dupont, La lanterne från L'ermitage, Hopera från Lupulus, Peil ijl 6% från Struise, från samma bryggeri Gruuthuse, Nath från Cantillon, Verzet Oud bruin Hip hops, Verzet Oud bruin Strawberry och Verzet Oud bruin Blueberry. Som tur var delade vi på ett par av dessa. Riktigt bra bärs med rabarber-Cantillonen som den absoluta höjdpunkten.
Riktigt bra kväll.

Inga kommentarer: