tisdag 17 november 2020

Öl i Lübeck

Vår episka tågresa fortsatte i nordostlig riktning i solskenet och efter sju mil hamnade vi hamnade i Lübeck. Första stoppet var cafeet Neue rösterei där varsin Ratsherrn Dry hopped pilsener avnjöts på innergården/uteserveringen i vad som kändes som ett väldigt gammalt hus. Inte långt därifrån hittade vi världens minsta foodcourt (med två ''restauranter''). Tror inte det var maten som beställdes vi blev serverade men gott var det.

Det var ett tag kvar till att incheckningen öppnade så efter lite improviserande hamnade vi på Craft beer rockstars. En välsorterad ölbutik med ett fåtal bord och stolar utanför. Det var ingen jätterusning denna tisdageftermiddag så vi fick plats. På denna gårdsgata som jag uppfattade det blev det åtskilliga trevliga timmar med en massa öl. För min del: Oceanflower pils från Brauberger, Faith hazy pale ale 5,4% från Northern monk, fantastiska Fränk maracuja sauer från det för mig okända frankfurtbryggeriet Flügge, Pils brosnan från Sudden death, Drunkin pumpkin från Hertl, Hopacabana DDH session IPA från Bre whe art, Buenaveza salt & lime lager från Stone, 04321 helles stadtbier från Wittorfer. Mycket trevligt och god öl. På vägen till boendet åt vi på en lite fancy panasiatisk restaurant maten var god men portionerna små som jag minns det.

Inte långt att gå till boendet och efter incheckning följde en väldans skön halvtidspaus. Kvällen (eller ett par timmar iallafall) tillbringades på bryggeripuben Brauberger. Svårt att säga hur stort det var då våra platser var precis vid ytterdörren, men det fanns nog en övervåning också. Det var i princip fullt, men vi fick plats i baren där väldigt god traditionell mat intogs med stort välbehag tillsammans med Zwickelbier: bärnstensfärgad och något disig. Som väntat obefintlig arom. Välbalanserad. IPAn Revenge: nästan rubinfärgad. Luktar som IRA och smakar även åt det hållet fast värre. Sträv och hemsk, smakar gammalt. Witen Baltic dutchman: ganska ljus och disig, luktar diskmedel. Vanilj i smaken, lite väl söt. Det blev en väldigt tidig kväll den här dagen.

Inga kommentarer: