tisdag 10 maj 2022

Öl i Kaunas del I-Kallt men kul

Jag tog en promenad på förmiddagen i solskenet och kom tillbaka till hotellet när det var dags att checka ut. En Bolt tog oss till Queensbury där vi hade avslutat kvällen innan. Varsin dagens blev det lite öl i form av: hemska Gubernija Traditional bock, Starkus lager från Bear & boar och från samma bryggeri Hoppy tree friends hoppy lager. Vi tackade för oss och gick upp till stationen där det var svårt att hitta vart vi skulle men tack vare google maps hann vi i sista stund med rätt buss till Kaunas.

Rätt man på rätt plats.

Färden tog ungefär 75 minuter och man kunde passa på att sova lite. Vårt hotell låg alldeles intill buss-stationen och det var bara att checka in. Därefter styrdes stegen till Republic, en stor pub på två våningar. Som en blandning av brittisk pub och sportsbar. Vi var båda jättenöjda med maten och min burgare var nog det godaste på hela resan. Det var väldigt mycket folk denna vanliga tisdag. Varför förstod vi inte då, men det var skulle snart börja basket på tv. Det lilla landet är baskettokigt. Högsta ligan i fotboll drar bara några hundra på matcherna. Öl intogs också, nämligen: ställets egna Republic house lager 5%. Oklart vart den bryggs. Davra alaus darykla Farmhouse ale, Bėganti kopa witbier, IPAn Bocmano usai och kölschen Keturi vėjai. Alla tre från från Raudonų plytų.

På samma gata låg Genys taproom. Genys är ett lokalt bryggeri som inte brygger på det lilla taproomet utan någon annanstans i stan. Det finns även en uteservering, men den kändes överflödig denna kyliga kväll. Stort urval av framförallt burköl. En hel del gästöl. Trevlig men ung bartender som vi snackade lite med, även en mexikan från Västerås som vi hängde med resten av kvällen. Jag fick i mig: Californication APA, Baltas melas witbier, APAn Nuotykis pavasario naktį, Italian style sour ale, Tamsus miškas chocolate porter, Dvi laisvės, Samba lager från Hopalaa, Zirga galva IPA från Genys/Labietis och Nepomucen/Funky fluid Rauchmarzen with smoked bacon & maple syrup. Jag tyckte nog bäst om den sista om man nu ska jämföra äpplen och päron. Sen var det bara att glida ''hem''.

Inga kommentarer: