fredag 5 juli 2024

Öl i mörkaste Småland del II-WTF

Efter den utmärkta frukostbuffen (som alltid i Sverige) gick vi ut i solskenet för att hämta lite grejor i hyrbilen. Det stod ej kvar. En lapplisa informerade om att den var bortbogserad för att det ''finns en skuld på bilen överstigande 5000:-''. Det här var lördag och den kunde lösas ut på måndagen. Vi skulle hem på söndagen så en bonusdag i Växjö utan bil var att vänta. Som tur var fanns det cyklar att låna på hotellet så jag hojade bort till bolaget samtidigt som det togs en massa zoner. Dumpade grejorna på rummet innan frun mötte up på källarbaren (fast vi satt ute) Chapter house. Litet och dyrt (men vad är inte det nuförtiden) men trevlig stämning. Öl här var: Jasmine dragon pearl sour från Dugges, The Pawn's Non-gluten pilsener från Coppersmiths, Blueberry burst ale sour från Connecticut valley och Helsingbräu premium pilsner från Brewski. Anledningen till vårt besök i Växjö var ett bröllop. Vi gick bort till vigsellokalen som låg ett par kvarter bort (inget religiöst trams här inte). Lite bökigt att hitta, men det var det fler gäster som hade.

Grattis!

När de unga tu sagt ja till varandra var det dags för fest i en annan del av stan. Det fanns bjudöl, men det verkade tråkigt att sitta och dricka bara industrilager så jag hade lite roligare brygder med mig, nämligen: Praise you NEIPA från Potum, Nibble IPA från Oppigårds, underliga brygden Massipantåta från Kvarnagårdens bryggeri, Jopen Bio Blond, Ölsbo Ljus lager, Oppigårds Pilsner och Rez/cowgirl DDH NEPA från Hoppy people/Neon raptor. Det var den överlägset roligaste bröllopsfest jag varit på.

Många av gästerna samt brudparet bodde på samma hotell som oss så vi var ett gäng som satte oss i hotellbaren och avslutade där. För min del med: surölen On returning från Burning sky/Boneface och Kölschish från Nils oscar.

Inga kommentarer: