onsdag 31 juli 2024

Öl i Baltikum del III-Riga

Det var en strålande vacker dag (till att börja med) när vi tog bussen till buss-stationen för vidare färd. En minibuss kom och plockade upp oss och några andra passagerare för färd 31 mil i nordostlig riktning till vad som en gång i tiden var Sveriges största stad men som nuförtiden är Lettlands huvudstad, Riga. Det var 17 år sedan sist för min del. Mycket verkar ha hänt sedan dess och jag tror alla förändringar var till det bättre förutom att det blivit lite dyrare då. Efter att ha dumpat bagaget på vårt centralt belägna rum var vi hungriga och gick ut i solskenet till Ftd pizza. En pizzeria som var helt tom när vi kom in. Grejen med det här stället var att de har Arpus som huvudleverantör... och kanonfina pizzor. En stabil lunch mao. Öl som avnjöts här var för min del: Mahrs Pils, Mango x Coconut Smoothie sour ale, Cherry x Peach x vanilla smoothie sour ale, Cherry x Vanilla smoothie sour ale, DDH Mosaic x Citra pale ale och Red currant x apricot x cherry x vanilla x coconut sour ale. Alla fem från Arpus.
Planen var att Turfa till gamla stan det gjorde jag också men det kom lite skurar så man fick gömma sig i portar här och där på vägen då paraplyet låg kvar på rummet. Christian tog en Bolt och vi sammanstrålade på den minst sagt väl insuttna puben Paddy whelan's i Gamla stan. Ett ställe som även besöktes sist vi var i stan. Mer öl intogs här i form av hellesen Mežpils från Aldaris, kellerbieren Užavas Gaišais och husets egna Paddy irish lager.

Vi drog vidare till utmärkta men sparsamt upplysta källarbaren Beera bar & shop, Stort sortiment av exotiska öl från när och fjärran. Jag tog White choc fragola från Funky fluid och wienerölet Übertragung från inhemska Nurme.

Hungern hade smugit sig på igen och på en asiatisk restaurant på samma gata kunde detta åtgärdas. Väldigt god mat och till den ljusa lagerölet Tervetes från Tervete som var ok.

Vi återvände till Beera för sista beställningen som för min del innebar Bestial triumph apricot and raspberry gose från cypriotiska Radical way. Inte så långt att gå ''hem'' därefter.

Inga kommentarer: