onsdag 4 juli 2007

Öl i Bryssel


070627: Efter frukostolen (Meantime Pale ale) gick vi ut i regnet for att ta flygbussen till Landvetter. Inte sa mycket att orda om. Vi landade i tid pa Bryssels flygplats och tog oss efter lite krangel till Hotel grand cloche centralt belaget vid ett stort torg. Eller place som man sager i Belgien. Lite avlamning av packning pa rummet och sedan ivag till det legendariska Delirium.
Vilket stalle! Olmenyn var som en javla telefonkatalog!
Campus Premium, en trakig ljus, men inhemsk lager fick inleda drickandet i Belgien. Sedan blev vi bjudna pa ett glas Delirium Nocturnum av personalen. Trevligt. Inget fel pa den inte, men som de flesta ol har i varlden serverades den for kallt och Majsan hann dricka upp den innan det hade varmts upp ordentligt.
St. Idesbald Blond som man kan gissa pa namnet en belgisk ale. En jastig historia som val var sadar.
Hoegaarden Rosée-en nyhet fran Inbev, riktigt sott och sliskigt hallonol som var riktigt illa. Skandningen och missbruket av namnet Hoegaarden fortloper...
Owa en belgisk ale fran bryggeriet de Zenne Brouwerij som jag tyckte bra om.Något som var exotiskt var att personalen bakom baren(av samtliga kön)pussade varandra titt som tätt.''How european...''
Livinus,en blond från Van Den Bossche mest kända för Pater Lieven-ölen.Lämnade inget bestående intryck eller men.Men det var säkert god.
''Månaden's öl''är det ju många pubar som har.Det duger inte på Delirium;här var det månadens bryggeri som gällde! I juni var det tydligen tyska Neuzelle som gällde inget på fat. Tror dom hade hela sortimentet på flaska tom. Maltzbier. Deras Schwartzbier Schwarzer Abt var det värsta jag drack under hela turnen, som att dricka sötvört.Hemsk.
Något så exotiskt som en tysk körsbärsöl fanns också i deras line-up Kirsch-Bier som i jämförelse var en dröm,men som fruktöl var den ingen hit.
''...&påsken varar än till julen...''Eller hur var det?Påsköl fick man också ta sig an i form av Slaghmuylder Paasbier en hyfsad ljus lager bara

Relaterade länkar:
www.klosterbrauerei.com/page.php
www.anaesthesic.be/delirium/about/?lang=en

Inga kommentarer: