torsdag 27 december 2007

Öl i Dublin delII-Porterhouse

071222: "Frukosten" som ingick var en katastrof. Det fanns inte ens smör. Duscha som jag hade tänkt göra gick inte för det fanns bara kallt samt iskallt vatten.Även i handfatet.Vad är det för jävla u-land!?Om du ska till Dublin,bo inte på Barnacles.Istället gick jag ut i regnet för att försöka få tag på något att äta&hamnade på ett cafe,där jag nu sitter&skriver detta på min telefón.

Jag köpte ett par böcker,lämnade dòm på rummet&gïck till The porterhouse,Temble bar.Detta är en kedja som finns på tre platser runt om i Dublin,någon annanstans i Irland samt i London.Det har varit en bryggeripub,men det var tydligen länge se'n.Tio egna öl hade dom i allafall som skulle avverkas.Alla på fat varav en på cask.Medresenärerna dök så småningom upp&vi blev kvar där resten av kvällen.
TSB nämligen.En ganska alkoholsvag men tråkig bitter(3,7%)
Chiller,ljus lager som smakar makro.
Templebräu,se ovan.Bara att dom skriver att den är''cold filtered''borde vara ett varningstecken.Nämn ett öl som filtreras varmt.Marknadsföring a'la jättebryggerier.
Inne på denna pub rådde fotoförbud(!),något som jag självklart inte kunde bry mig om.
Plain Porter,näe,porter,men allt måste klaras av.
Porterhouse Red,klart sämre än Rusty som dracks dagen innan.
Hersbrucker,se övriga underjästa öl ovan.
Vienna Dark Lager,överraskande bra.Kanske inte helt stiltypisk,men jag är ingen öldomare.Bäst hittils.
Vi träffade även ett amerikanskt par som hade besökt över300bryggerier.Vi hade lite att prata om kan man säga.En ölsida hade dom också.Ett band underhöll&en uppvisning i owedansen hölls.
Wrasslers XXXX stout,ganska bra släng er i väggen Guinness.
Något så exotiskt som baskisk öl fanns även i Porterhouse's digra flasksortiment.
Pagoa Gorri,något slags lager i grön flaska.Därmed var den''skunked''.
I samma bryggeri's stout Zunbeltz doldes skunkigheten av den brända maltsmaken.Över förväntan faktiskt.
Porterhouse Oyster stout,lämnade inget bestående minne tydligen.
Kvällen's höjdare var huset's egen chokladstout Chocolate truffle stout.Som jag höll på att missa.''Kraftigt chokladig''som det heter i reklamen.Skulle vilja tests den sida vid sida med Young's DCS.
Till slut fick det bli Heineken4,3%,något som jag inte trodde bryggdes längre.Det var som den vanliga,med den gröna flaskan's skunkgaranti&allt.
God natt!

Relaterade länkar:
http://thebeERGEek.coM
www.porterhousebrewco.com/beers.html

6 kommentarer:

Magnus Bark sa...

"cold filtered" eller "chill filtered" kallas på svenska "kylfiltrerad", en process där man låter ölen snabbt passera ett system av mycket kalla metallrör. De småpartiklar som skapar grumligheten fastnar då på speciella galler och resultatet blir en klar öl.

Metoden, som först användes i whiskyindustrin, anses ta bort mindre av smakämnen än vad traditionell filtrering (med fina silar, mineraler och/eller isglas) gör.

Spendrups var först i Sverige att skaffa kylfiltrering på åttiotalet och skröt en hel del om detta.

Jonas sa...

In my face.

Anonym sa...

[url=http://flagylantibioticmetronidazole.net/]Metronidazole 500 Mg Antibiotic[/url] Tadalafil Generic Cialis 20 Mg http://levitra-20mg-prices.com/

Anonym sa...

[url=http://flagylantibioticmetronidazole.net/]Metronidazole 500 Mg Antibiotic[/url] Buy Cialis Online http://levitra-20mg-prices.com/

Anonym sa...

[url=http://flagylantibioticmetronidazole.net/]Flagyl 500 Mg Tablet[/url] Cialis http://levitra-20mg-prices.com/

Anonym sa...

[url=http://flagylantibioticmetronidazole.net/]What Are Metronidazole Tablets[/url] Cialis Generic http://levitra-20mg-prices.com/