fredag 8 augusti 2008

Öl i Köpenhamn delII-Bryggeripubar

080802: Det enda stället vi bodde på under denna turnee som hade frukost. Och det smakade mycket bra som omväxling till de snacksfrukostar som tidigare hade intagits.
Tåget tillbaka till Köpenhamn tog cirka fem timmar. Hotellet låg mycket centralt på Vesterbrogade. Tvärs över gatan låg en pizzeria/kebabställe där vi åt. Dom hade bara en öl där, Semper ardens Weisse! Det var konstigt nog det första jag druckit från SAe, men det var som väntat bara ännu en söt hefeweizen. Pizzan var desto godare kebabcalzone, exotiskt. Storhandling stod på dagens schema, denna ägde rum på en butik med det tintininspirerade namnet Kih-oskh. Här fanns hundratals öl att botanisera bland. Cirka 1300 dkr handlade jag för och Majsan för några hundra. Bara stora, bara starka. Franskt, danskt, amerikanskt och holländskt. Väldigt tungt att släpa hem, men vad gör man inte för öl? Lite vila på hotellet satt inte fel efter denna pärs.
Det hade nu gått några timmar sedan vi fick oss någon öl till livs så det fick bli första bästa bryggeripub; Apollo. Vi tog bara varsin Nut-brown-ale. Några nötter kände vi inte av, mer som en vanlig brown (lite för ljus kanske). Väldigt lättdrucken.
På andra sidan gatan låg ännu en bryggeripub; Vesterbro bryghus. Jag drack fyra öl här, alla ganska dåliga; Amber lager, Hvede, Red ale och Brown ale. Vidare till nästa bryggeripub med det fantasifulla namnet Brewpub som verkar ha ''lånat'' sin logga av Widmer. Konstigt att de inte blivit stämda. De har en kvinna som bryggmästare, något som inte hör till vanligheterna.
Här var det högre klass på ölen, Ellhorn klassisk pale ale. Rejält humlebett, något man inte varit bortskämd med den senaste veckan.
Ett sista dopp i veteölsträsket innan vi gick hem; Vester weisse, inget för mig, jag hade säkert gillat den för några år sedan. Hemvägen blev en orgie av småätande, där det vid varje 7/11 eller korvmoj skulle ''spises''.

1 kommentar:

Majsan sa...

Ja verkligen lättdrucken :-) För första gången i världshistorien drack jag en öl lika fort som Jonas... Det kanske ger en idé om hur lättdrucken den var.