måndag 4 augusti 2008

Öl i Köpenhamn delI-Plan b


080728: I svinottan tog Majsan och undertecknad en nattbuss till stan för vidare färd mot Arlanda. Planet ner gick väldigt smidigt och redan på flygplatsen började ölandet.
Med en Tuborg Classic, ett obalanserat och allmänt nasty wieneröl. Snygg etikett dock. Tunnelbanan till Forum där vi checkade in på hotellet med det sjukt varma rummet som låg på Danasvej.Väl klara där gick vi ut och åt ett par mackor på vägen till Bröndby där vi skulle kolla lite på Bröndby stadion.Det såg ganska mordern&endamålsenlig ut ståplats fanns till&med.Tyvärr var det ingen match.Vi var inne i klubbstugan&tog en öl.
Royal Classic om den kan väl sägas samma som om ovan nämnda brygd,dock utan skön old-school-etikett.
Buss&tunnelbana tillbaka till hotellet/bastun för lite strategisömn.
Utvilade gick vi ut i hettan till cafeet Plan b som verkligen var en ulv i fårakläder.Utanför står det inte ens att de har öl,däremot vin,kaffe&en massa annan skit.Ett stort urval fanns dock med många danska micros&en del belgare mm.Billigt var det också.
Först ut Braunstein Økologisk pilsner.Det jag tidigare har druckit från detta bryggeri har varit besvikelser,detta var bättre,välbalancerad,brödig&stiltypisk.Möjligen lite metallisk.
Mer Braunstein;Summer wheat,håller antagligen på att fördricka mig på hefeweizen,en typ jag tidigare tyckte mycket bra om nu har men nästan tröttnat på allt vad skumbanan heter.Sorgligt men sant.Någon domare skulle säkert gnällt/påpaket att denna öl var för dåligt kolsyrad.
Thy Økologisk pilsner från Thisted.För att vara från ett av konungariket's större bryggerier var den helt ok,inte så besk som man hade förväntat sig av en pilsner,men passande i den stekande eftermiddagssolen.
AZ ale#16 från Refsvindinge en välsmakande brown,möjligen hade lite mer humle varit att föredra.
Doesjel från 3 Fonteinen.Inte varje dag man får smaka nå't nytt från detta bryggeri.Kommer tyvärr inte ihåg något av denna belgare.
Vi lämnade detta schyssta ställe som inte hade någon öllista tyvärr&drog vidare till ett annan som hade det;Trykbar.Mycket tysk flasköl i deras sortiment.
Men först en dansk;Thy Classic.Classic verkar vara danska för wieneröl.Detta var något bättre än de tidigare provade''klassikerna''.Tydligare karamellsmak,möjligen även någon rostad ton.
Ett snäpp mörkare med Weltenburger Barock dunkel.Antagligen det bästa jag druckit från detta bryggeri ännu mer karamellmalt här,välbalancerad.Godaste dunkel man druckit på ett tag.
Mönchshof Landbier från jättebryggeriet Kulmbacher.Landbier brukar vara en småtrevlig stil,så även denna gång.Väldigt svårt att sätta fingret på vad som gör det,men gott var det.Inte särskillt besk eller nå't men detta är god lager!
En Maisel Kristall intogs också för att fira att AIK lyckades göra mål mot LSK.Detta var lite over the top.Men det var en kristallweisse,hur bra kan det ha varit?

Inga kommentarer: