fredag 8 augusti 2008

Öl i Århus delII-Fur

080731:Efter en lång stunds letande hittades till slut Cafe stiften vid stationen där fatöl från Aarhus bryghus fanns att tillgå
Pilsner,alldeles för snål med humlen.Tråkigt.
Hvede,inte den skumbananbomb man hade förväntat sig,känns nästan inte att det är en veteöl.Mer som något annat.En axelryckning.
Pale Ale,kommer ej ihåg.
Klosterbryg,jag vet inte var det här ska föreställa,med det namnet hade man väntat sig något belgiskt.Ljus,ganska söt,men ändå inte som en belgisk ale.Majsan tyckte nog bättre om den än vad jag gjorde.
Halvtid för dagen med en''liten''eftermiddagslur.
Det ställe vi senre gick ut till för att besöka visade sig ha stängt för gott,men vi hittade ett ställe i närheten som hade Royal Brown-ale.Ett verkligt uselt exempel på stilen,smakade konstgjort på något sätt.Skulle inte gissat på brown-ale vid ett blindtest.
Siktet var återigen inställt på Risras,men så gick vi förbi''Under masken''som hade en massa flaskor från Fur.Här blev vi sittande resten av kvällen.
Fur Hvede,precis så illa som jag tycker ett hefeweizens smakar just nu.Men till sommaren envisas ju alla bryggerier med att brygga så'nt här.
Inte bara Fur blev det här,utan även Horsens Red ale.Tråkig&intetsägande,kanske serverades för kall.
Fur Ale,inget vidare kul öl,vet inte vad de försöker åstadkomma,något brittiskt antagligen.
Fur Lager var lite bättre.Känns som en kvalitetsprodukt,jag gillar humleprofilen även om det inte hade skadat med lite mer av alla sorter.
Fur Økolager,kändes ingen skillnad jämfört med den''vanliga''.
Fur IPA,en besvikelse när man hade hoppats på en rejäl humlespark som avslutning på kvällen.Istället en lätt smekning av en gröna kottarna.

Inga kommentarer: