lördag 6 mars 2010

Öl i Budapest del I-Yes sör

Man sov överraskande bra på tåget och till slut var vi framme på Budapest-Keleti varifrån det var gångavstånd till det förbokade boendet.
Efter lite bonussömn på rummet begav vi oss ut till närmsta tunnelbanestation där det inhandlades t-banebiljetter som bara var giltiga för att åka tre stationer tydligen, vi åkte kanske fem eller liknande. Självklart torskade vi. 6000:-forinter (drygt 180:-) fattigare/skalle blev vi av detta. Men jag lät mig inte nedslås utav detta, istället blev det ett besök på en dyr turistfälla (Gerbeaud) som skulle ha sin egen öl. ICKE!
Endast den internationella lagern Dreher fanns att tillgå. Maten var dock väldigt god.

Källarbaren Crazy cafe låg på gångavstånd, där fanns en lång öllista där det var intet nytt under solen trots att jag aldrig hade varit i Ungern förut... Det som såg intessant var som så många gånger förr slut. En oprovad öl fanns i alla fall, Gösser Ice, lika gott som det låter.

Nästa ställe låg även det i närheten, Kaledonia. Jag kan faktiskt ej säga något dåligt om detta ställe. En del oprovade skotska flasköl fanns att ta för sig av, alla från Belhaven. Först Belhaven 80/-; luktar och ser ut som en bitter, känns inte särskllt välbryggd, mer fabrikstillverkad. Var är kärleken?
En något trevligare öl var Scottish ale; fruktig och ganska söt för att vara en bitter.
Slutligen en Scottish lager innan vi drog vidare och åt.

En lång stund senare avslutades kvällen på ett lokalt sunkhak på Thököly ut.
Arany Ászok; minst sagt lättdrucken , men det ''smakar'' inte illa,bättre än de flesta ungerska öl hittills.
Soproni; galet hemsk, skunkig arom, metallisk med obefintlig eftersmak.

Efter dessa klassöl gick vi ''hem'' och såg en film i minst lika hög klass, Frostbiten. God natt!

Inga kommentarer: