fredag 5 mars 2010

Öl i Krakow

Vi begav oss på morgonen genast till Warzsawa Centralstation för vidare färd söderut. De förhållandevis dyra tågbiljetterna gick på 220 zloty styck. Egen kupe
fick vi de cirka 30 milen. Väl framme skulle det köpas biljetter till nästa sträcka av vår resa. Efter mycken språkförbistring och irrande lyckades vi få tag på överraskande billiga tågbiljetter. Stackars Majsan hade ont i foten så promenaden till två något avlägsna stängda pubar med två väskor uppskattades ej.
Vi fick gå tillbaka till mer centrala delar av staden och på vägen åt vi på något snabbmatställe. Bitburger Drive ’’avnjöts’’ till maten.

Till slut kom vi fram till bryggeripuben C.K. browar där en Jasne och en Weizen intogs innan vi gick vidare till den erotiska puben Katedra med sitt stora sortiment av inhemsk flasköl där alla öl gick på 8 zloty (cirka 17kr). Ett extra plus i kanten för att man själv fick botanisera i krogens kylskåp och välja vad man ville ha. Tillfälligt var fatölsanläggningen ur funktion, men vad gjorde det?
Ölen som avverkades var:
Ciechan Stout och Chiehan Pszeniczne,Lomza Export, Perla Export från Lubelskie, Zlote lwy från Amber och Durand Extra.

Väl tillbaka på stationen hanns en Redds Apple med innan natttåget skulle ta oss vidare. Första gången jag åkte liggvagn, hemskt exotiskt.

Inga kommentarer: